reklama

Suroviny

  • 2 bulvy fenykl, nakrájený podélně na 1 cm silné plátky
  • 1,5 lžíce olivový olej
  • 2 lžíce černé olivy Kalamata, jemně nasekané
  • 1 stroužek česnek, rozdrcený
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • 1 malá hrst petrželka, nakrájená nadrobno
  • 1 malá hrst bazalka, nakrájená nadrobno

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozpalte gril nebo grilovací pánev. Fenykl vhoďte do 1 polévkové lžíce oleje a dobře obalte. Opékejte 5 minut z každé strany, dokud nezezlátne a nezhnědne.

  • KROK 2

    Na dresink dejte do mísy olivy, česnek, citronovou šťávu a zbývající olej. Přidejte nasekané bylinky a promíchejte. Fenykl položte na talíř a přelijte dresinkem z oliv. Jezte teplé nebo při pokojové teplotě.

reklama
reklama
reklama
reklama