reklama

  • 2 bulvy fenykl
    nakrájený podélně na 1 cm silné plátky
  • 1,5 lžíce olivový olej
  • 2 lžíce černé olivy
    Kalamata, jemně nasekané
  • 1 stroužek česnek
    rozdrcený
  • citronová šťáva
    z 1 citronu
  • 1 malá hrst petrželka
    nakrájená nadrobno
  • 1 malá hrst bazalka
    nakrájená nadrobno

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal69
  • tuky6g
  • nasycené1g
  • sacharidy3g
  • cukry2g
  • vláknina5g
  • proteín1g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpalte gril nebo grilovací pánev. Fenykl vhoďte do 1 polévkové lžíce oleje a dobře obalte. Opékejte 5 minut z každé strany, dokud nezezlátne a nezhnědne.

  • krok 2

    Na dresink dejte do mísy olivy, česnek, citronovou šťávu a zbývající olej. Přidejte nasekané bylinky a promíchejte. Fenykl položte na talíř a přelijte dresinkem z oliv. Jezte teplé nebo při pokojové teplotě.

reklama
reklama
reklama
reklama