Grilovaný kozí sýr s brusinkovým dresinkem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 6 porcí
- 2 ks jablkačervená
- 3 lžíce citronová šťáva
- 3 ks kozí sýrs bílou plísní, rozpůlený podél
- 2 lžíce brusinková zavařenina
- 2 lžíce olivový olej
- 1 lžička medtekutý
- 25 g pekanové ořechy
- 2 ks čekankové pukyrozdělené na listy
- 1 hrst klíčkyředkviček
- kcal200
- tuky15g
- nasycené6g
- sacharidy10g
- cukry9g
- vláknina1g
- proteín8g
- sůl0.61g
Postup přípravy
krok 1
Jablko rozčtvrťte, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Plátky vložte do misky s citronovou šťávou a 1 lžící vody. Dobře promíchejte, aby jablka nezhnědla.
krok 2
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Vytáhněte rošt a vyložte alobalem. Položte na něj sýry kůrou dolů a dejte chvíli na stranu.
krok 3
Smíchejte 2 lžíce šťávy z misky s jablky s brusinkovou zavařeninou. Přidejte olej a med, osolte, opepřete a promíchejte. Sýry vložte do trouby a grilujte 4 minuty, poté na ně a kolem nich nasypte ořechy a vraťte ještě na pár minut na gril. Dejte pozor, aby se ořechy nepřipálily.
krok 4
Jablko, listy čekankových puků a výhonky ředkviček či řeřichy naaranžujte na 6 talířů. Na zeleninu položte horký roztavený sýr. Posypte ořechy, lžící naneste dresink a ihned podávejte.