reklama

  • 2 ks jablka
    červená
  • 3 lžíce citronová šťáva
  • 3 ks kozí sýr
    s bílou plísní, rozpůlený podél
  • 2 lžíce brusinková zavařenina
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžička med
    tekutý
  • 25 g pekanové ořechy
  • 2 ks čekankové puky
    rozdělené na listy
  • 1 hrst klíčky
    ředkviček

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal200
  • tuky15g
  • nasycené6g
  • sacharidy10g
  • cukry9g
  • vláknina1g
  • proteín8g
  • sůl0.61g

Postup přípravy

  • krok 1

    Jablko rozčtvrťte, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Plátky vložte do misky s citronovou šťávou a 1 lžící vody. Dobře promíchejte, aby jablka nezhnědla.

  • krok 2

    Rozpalte gril na vysokou teplotu. Vytáhněte rošt a vyložte alobalem. Položte na něj sýry kůrou dolů a dejte chvíli na stranu.

  • krok 3

    Smíchejte 2 lžíce šťávy z misky s jablky s brusinkovou zavařeninou. Přidejte olej a med, osolte, opepřete a promíchejte. Sýry vložte do trouby a grilujte 4 minuty, poté na ně a kolem nich nasypte ořechy a vraťte ještě na pár minut na gril. Dejte pozor, aby se ořechy nepřipálily.

  • krok 4

    Jablko, listy čekankových puků a výhonky ředkviček či řeřichy naaranžujte na 6 talířů. Na zeleninu položte horký roztavený sýr. Posypte ořechy, lžící naneste dresink a ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama