reklama

  • 1 ks lilek
    velký, oloupaný a nakrájený na 3cm kostky
  • 1 lžíce sójová omáčka
  • 1 lžíce rostlinný olej
  • 1 lžička kurkuma
    mletá
  • 2 lžíce chilli omáčka
    sladká
  • 3 lžíce arašídové máslo
    křupavé
  • 2 lžíce hoisin omáčka
  • 2 lžíce rýžový vinný ocet
  • 2 lžíce kokosové mléko
  • rýže basmati
    k podávání

Na salát

  • 1 ks okurka
    malá, nakrájená na 2-3cm kousky
  • 1 nks červená cibule
    malá, nakrájená na proužky
  • 1 malá hrst máta
    lístky
  • 1 malá hrst koriandr čerstvý
    lístky

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal349
  • tuky22g
  • nasycené5g
  • sacharidy26g
  • cukry22g
  • vláknina12g
  • proteín11g
  • sůl2.8g

Postup přípravy

  • krok 1

    Lilek promíchejte se sójovou omáčkou, olejem, kurkumou, 1 lžící chilli omáčky a trochou černého pepře, poté navlékněte na předem namočené dřevěné špejle.

  • krok 2

    Zahřejte grilovací pánev. Lilek grilujte ze všech stran a jakmile se objeví proužky od grilovací pánve, špízy otočte. Potřebují čas, aby změkli, proto udržujte teplotu na mírném plameni a opékejte do měkka a zlatavé barvy. Pokud se začnou lepit na pánev, potřete je trochou oleje.

  • krok 3

    Na salát smíchejte všechny ingredience v malé misce a dejte stranou. V jiné misce smíchejte zbývající chilli omáčku, arašídové máslo, hoisin, ocet a kokosové mléko. Špízy podávejte se salátem, arašídovou omáčkou a trochou rýže basmati.

reklama
reklama
reklama
reklama