reklama

Suroviny

  • 1 ks lilek, velký, oloupaný a nakrájený na 3cm kostky
  • 1 lžíce sójová omáčka
  • 1 lžíce rostlinný olej
  • 1 lžička kurkuma, mletá
  • 2 lžíce chilli omáčka sladká
  • 3 lžíce arašídové máslo, křupavé
  • 2 lžíce hoisin omáčka
  • 2 lžíce rýžový vinný ocet
  • 2 lžíce kokosové mléko
  • rýže basmati, k podávání

Na salát

  • 1 ks okurka, malá, nakrájená na 2-3cm kousky
  • 1 nks červená cibule, malá, nakrájená na proužky
  • 1 malá hrst máta, lístky
  • 1 malá hrst koriandr čerstvý, lístky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Lilek promíchejte se sójovou omáčkou, olejem, kurkumou, 1 lžící chilli omáčky a trochou černého pepře, poté navlékněte na předem namočené dřevěné špejle.

  • KROK 2

    Zahřejte grilovací pánev. Lilek grilujte ze všech stran a jakmile se objeví proužky od grilovací pánve, špízy otočte. Potřebují čas, aby změkli, proto udržujte teplotu na mírném plameni a opékejte do měkka a zlatavé barvy. Pokud se začnou lepit na pánev, potřete je trochou oleje.

  • KROK 3

    Na salát smíchejte všechny ingredience v malé misce a dejte stranou. V jiné misce smíchejte zbývající chilli omáčku, arašídové máslo, hoisin, ocet a kokosové mléko. Špízy podávejte se salátem, arašídovou omáčkou a trochou rýže basmati.

reklama
reklama
reklama
reklama