Grilovaný losos s chilli a koriandrem se zázvorovou rýží
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 2 filety lososbez kůže, každý filet o váze přibližně 140 g
- 1 ks chilli papričkačervená, zbavená semínek a jemně nasekaná
- 1 malý svazek koriandr čerstvýnasekaný
- 1 ks limetarozpůlená, k servírování
Na rýži
- 2 lžíce olivový olej
- 1 ks cibulenajemno nakrájená
- malý kousek zázvornajemno nasekaný
- 1 stroužek česnekna plátky
- 100 g rýže basmati
- kcal546
- tuky27g
- nasycené5g
- sacharidy46g
- cukry4g
- vláknina1g
- proteín33g
- sůl0.17g
Postup přípravy
krok 1
Na pánvi rozehřejte 1 polévkovou lžíci oleje a současně dejte do rychlovarné konvice vařit vodu.
krok 2
Na oleji smažte cibuli několik minut, dokud lehce nezhnědne. Poté vmíchejte zázvor a česnek, opékejte 1 minutu a následně přidejte rýži. Zalijte 300 ml vroucí vody a osolte a přiveďte k varu. Přikryjte a vařte 10-12 minut, dokud rýže nezměkne.
krok 3
Gril rozpalte na střední stupeň. Plech na pečení lehce potřeme trochou oleje, navrch dejte lososa a opékejte 4–5 minut. Poté posypte chilli papričkou, koriandrem a zakápněte zbylým olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Znovu grilujte jen 4-5 minut, dokud není losos propečený. Podávejte s rýží a půlkami limetky.