reklama

Suroviny

  • 2 filety losos, bez kůže, každý filet o váze přibližně 140 g
  • 1 ks chilli paprička, červená, zbavená semínek a jemně nasekaná
  • 1 malý svazek koriandr čerstvý, nasekaný
  • 1 ks limeta, rozpůlená, k servírování

Na rýži

  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 ks cibule, najemno nakrájená
  • malý kousek zázvor, najemno nasekaný
  • 1 stroužek česnek, na plátky
  • 100 g rýže basmati

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na pánvi rozehřejte 1 polévkovou lžíci oleje a současně dejte do rychlovarné konvice vařit vodu.

  • KROK 2

    Na oleji smažte cibuli několik minut, dokud lehce nezhnědne. Poté vmíchejte zázvor a česnek, opékejte 1 minutu a následně přidejte rýži. Zalijte 300 ml vroucí vody a osolte a přiveďte k varu. Přikryjte a vařte 10-12 minut, dokud rýže nezměkne.

  • KROK 3

    Gril rozpalte na střední stupeň. Plech na pečení lehce potřeme trochou oleje, navrch dejte lososa a opékejte 4–5 minut. Poté posypte chilli papričkou, koriandrem a zakápněte zbylým olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Znovu grilujte jen 4-5 minut, dokud není losos propečený. Podávejte s rýží a půlkami limetky.

reklama
reklama
reklama
reklama