reklama

  • 4 ks filet z lososa s kůží
  • olivový olej
    na potření
  • klínky citronu a velká mísa salátu z řeřichy
    k podávání

Na dresink

  • 1 svazek jarní cibulka
  • velká hrst plocholistá petrželka
  • ½ ks červená chilli paprička
    nasekaná
  • 4 lžíce olivový olej
  • ½ ks citron
    šťáva
  • 1 lžíce sherry ocet

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal367
  • tuky28g
  • nasycené5g
  • sacharidy1g
  • cukry1g
  • vláknina1g
  • proteín29g
  • sůl0.17g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na zálivku nasekejte jarní cibulku co nejjemněji (ale nesmí se z ní stát „kaše“), poté ji přesuňte do misky s petrželkou a chilli papričkou. Zalijte olejem, míchejte, dokud se ingredience nespojí, a poté vmíchejte citronovou šťávu a ocet. Osolte a dejte stranou.

  • krok 2

    Rozehřejte pánev a filety z lososa potřete trochou oleje. Filety opečte 4 minuty z každé strany, dokud nebudou propečené. Podávejte s dresinkem, klínky citronu a s miskou řeřichového salátu, aby si každý mohl dát tolik, kolik chce.

reklama
reklama
reklama
reklama