Grilovaný losos s dresinkem z jarní cibulky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 ks filet z lososa s kůží
- olivový olej, na potření
- klínky citronu a velká mísa salátu z řeřichy, k podávání
Na dresink
- 1 svazek jarní cibulka
- velká hrst plocholistá petrželka
- ½ ks červená chilli paprička, nasekaná
- 4 lžíce olivový olej
- ½ ks citron, šťáva
- 1 lžíce sherry ocet
Postup přípravy
- KROK 1
Na zálivku nasekejte jarní cibulku co nejjemněji (ale nesmí se z ní stát „kaše“), poté ji přesuňte do misky s petrželkou a chilli papričkou. Zalijte olejem, míchejte, dokud se ingredience nespojí, a poté vmíchejte citronovou šťávu a ocet. Osolte a dejte stranou.
- KROK 2
Rozehřejte pánev a filety z lososa potřete trochou oleje. Filety opečte 4 minuty z každé strany, dokud nebudou propečené. Podávejte s dresinkem, klínky citronu a s miskou řeřichového salátu, aby si každý mohl dát tolik, kolik chce.