Grilovaný losos s pikantním limetkovým jogurtem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžička česneková sůl
- 2 lžíce uzená paprika
- 1 špetka krupicový cukr
- 500 g losos, filet
- 200 ml nízkotučný jogurt
- 1 lžíce chipotle pasta, nebo jiná ostrá chilli omáčka
- šťáva z 1 limetky
Na servírování
- 8 ks pšeničná tortilla, teplá
- 1/4 ks zelí, malé bílé, nakrájené na proužky
- 1 svazek koriandr čerstvý, nasekaný
- jalapeňos paprička, naložená, nakrájená na proužky, podle chuti
- limeta, klínky na servírování
- pálivá chilli omáčka, na servírování
Postup přípravy
- KROK 1
Do filetu z lososa vetřete česnekovou sůl, papriku a cukr. Rozpalte gril na vysokou teplotu.
- KROK 2
Jogurt, chipotle pastu nebo jinou pálivou omáčku s limetkovou šťávou smíchejte v misce s trochou koření a dejte stranou. Lososa položte na plech vyložený alobalem a grilujte kůží dolů 7–8 minut, dokud nebude propečený. Sundejte z grilu, opatrně z něj sundejte kůži.
- KROK 3
Lososa nakrájejte na velké kousky a podávejte s ohřátými tortillami, chipotle jogurtem, krouhaným zelím, koriandrem, jalapeňos a měsíčky limetky. Pokud máte rádi pikantní, přidejte do omáčky trochu chilli.