reklama

Suroviny

  • 1 lžička česneková sůl
  • 2 lžíce uzená paprika
  • 1 špetka krupicový cukr
  • 500 g losos, filet
  • 200 ml nízkotučný jogurt
  • 1 lžíce chipotle pasta, nebo jiná ostrá chilli omáčka
  • šťáva z 1 limetky

Na servírování

  • 8 ks pšeničná tortilla, teplá
  • 1/4 ks zelí, malé bílé, nakrájené na proužky
  • 1 svazek koriandr čerstvý, nasekaný
  • jalapeňos paprička, naložená, nakrájená na proužky, podle chuti
  • limeta, klínky na servírování
  • pálivá chilli omáčka, na servírování

Postup přípravy

  • KROK 1

    Do filetu z lososa vetřete česnekovou sůl, papriku a cukr. Rozpalte gril na vysokou teplotu.

  • KROK 2

    Jogurt, chipotle pastu nebo jinou pálivou omáčku s limetkovou šťávou smíchejte v misce s trochou koření a dejte stranou. Lososa položte na plech vyložený alobalem a grilujte kůží dolů 7–8 minut, dokud nebude propečený. Sundejte z grilu, opatrně z něj sundejte kůži.

  • KROK 3

    Lososa nakrájejte na velké kousky a podávejte s ohřátými tortillami, chipotle jogurtem, krouhaným zelím, koriandrem, jalapeňos a měsíčky limetky. Pokud máte rádi pikantní, přidejte do omáčky trochu chilli.

reklama
reklama
reklama
reklama