Grilovaný losos s pikantním limetkovým jogurtem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 lžička česneková sůl
- 2 lžíce uzená paprika
- 1 špetka krupicový cukr
- 500 g lososfilet
- 200 ml nízkotučný jogurt
- 1 lžíce chipotle pastanebo jiná ostrá chilli omáčka
- šťáva z 1 limetky
Na servírování
- 8 ks pšeničná tortillateplá
- 1/4 ks zelímalé bílé, nakrájené na proužky
- 1 svazek koriandr čerstvýnasekaný
- jalapeňos papričkanaložená, nakrájená na proužky, podle chuti
- limetaklínky na servírování
- pálivá chilli omáčkana servírování
- kcal297
- tuky15g
- nasycené3g
- sacharidy8g
- cukry7g
- vláknina5g
- proteín33g
- sůl1.5g
Postup přípravy
krok 1
Do filetu z lososa vetřete česnekovou sůl, papriku a cukr. Rozpalte gril na vysokou teplotu.
krok 2
Jogurt, chipotle pastu nebo jinou pálivou omáčku s limetkovou šťávou smíchejte v misce s trochou koření a dejte stranou. Lososa položte na plech vyložený alobalem a grilujte kůží dolů 7–8 minut, dokud nebude propečený. Sundejte z grilu, opatrně z něj sundejte kůži.
krok 3
Lososa nakrájejte na velké kousky a podávejte s ohřátými tortillami, chipotle jogurtem, krouhaným zelím, koriandrem, jalapeňos a měsíčky limetky. Pokud máte rádi pikantní, přidejte do omáčky trochu chilli.