reklama

Suroviny

  • 15kg vodní melou, nakrájený na plátky
  • 50 g mandle
  • svazek máty
  • svazek citronové trávy
  • 3 PL limetové šťávy
  • 2 PL cukru
  • 1 čl olivového oleje
  • 1 bageta

Postup přípravy

  • KROK 1

    Meloun nakrájejte na 2-3 cm silné plátky a poté je rozčtvrťte (podobně jako plátky dortu). Pro snazší manipulaci zůstává slupka na dužině pro další úpravu a po grilování můžete sníst i tmavě zelenou tvrdou část.

  • KROK 2

    Mandle opražte na suché pánvi, dokud nebudou hnědé a voňavé. Mátu a meduňku opláchneme a osušíme, poté nahrubo nasekáme.

  • KROK 3

    V mixéru nebo vysoké nádobě smíchejte mandle, mátu, meduňku, limetkovou šťávu, polovinu hnědého cukru a olivový olej a rozmixujte do podoby pesta.

  • KROK 4

    Vodní melouny posypeme z obou stran zbylým cukrem (1 polévková lžíce) a grilujeme na grilu nebo na sporáku na pánvi cca 2-5 minut z každé strany.

  • KROK 5

    Meloun podávejte s mandlovým mátovým pestem a celozrnnou bagetou.

reklama
reklama
reklama
reklama