Grilovaný meloun se sladkým mandlovo-mátovým pestem
- Příprava a čas vaření
- Vaření -
- Serves 4
Přejít na suroviny
- 15kg vodní melounakrájený na plátky
- 50 g mandle
- svazek máty
- svazek citronové trávy
- 3 PL limetové šťávy
- 2 PL cukru
- 1 čl olivového oleje
- 1 bageta
- kcal187
- tuky6.5g
- nasycené0.8g
- sacharidy32.5g
- cukry28.5g
- vláknina2.5g
- proteín3.5g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Meloun nakrájejte na 2-3 cm silné plátky a poté je rozčtvrťte (podobně jako plátky dortu). Pro snazší manipulaci zůstává slupka na dužině pro další úpravu a po grilování můžete sníst i tmavě zelenou tvrdou část.
krok 2
Mandle opražte na suché pánvi, dokud nebudou hnědé a voňavé. Mátu a meduňku opláchneme a osušíme, poté nahrubo nasekáme.
krok 3
V mixéru nebo vysoké nádobě smíchejte mandle, mátu, meduňku, limetkovou šťávu, polovinu hnědého cukru a olivový olej a rozmixujte do podoby pesta.
krok 4
Vodní melouny posypeme z obou stran zbylým cukrem (1 polévková lžíce) a grilujeme na grilu nebo na sporáku na pánvi cca 2-5 minut z každé strany.
krok 5
Meloun podávejte s mandlovým mátovým pestem a celozrnnou bagetou.