reklama

  • 50 g máslo
    rozpuštěné
  • 4 filety mořský vlk

Na omáčku vierge

  • 100 g cherry rajčata
    nadrobno nakrájená
  • 2 lžičky kapary
    drobné
  • ½ ks citron
    šťáva
  • 1 ks šalotka
    nadrobno nakrájená
  • 100 ml olivový olej
    extra panenský
  • hrst natrhané lístky bazalky a nasekaná pažitka
    na ozdobu

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal479
  • tuky38g
  • nasycené11g
  • sacharidy1g
  • cukry1g
  • vláknina0g
  • proteín34g
  • sůl0.58g

Postup přípravy

  • krok 1

    Grilovací pánev vyložte alobalem a lehce ho potřete máslem. Rybí filety potřete z obou stran máslem, osolte a opepřete podle chuti a položte je na alobal kůží nahoru.

  • krok 2

    Na omáčku vierge dejte rajčata a šalotku do pánve s kapary, citronovou šťávou, olejem a dochuťte solí a pepřem.

  • krok 3

    Filety z mořského vlka grilujte 5-7 minut pod rozpáleným grilem, dokud nejsou upečené a kůže nezačne hnědnout. Mezitím 2 minuty prohřívejte omáčku a vmíchejte do ní část natrhaných lístků bazalky. Pomocí obracečky přesuňte filety na nahřáté talíře a polijte je omáčkou. Podávejte s novými bramborami vařenými v páře nebo malými pečenými bramborami a přidejte zbývající bazalku a pažitku.

reklama
reklama
reklama
reklama