reklama

Suroviny

  • 50 g máslo, rozpuštěné
  • 4 filety mořský vlk

Na omáčku vierge

  • 100 g cherry rajčata, nadrobno nakrájená
  • 2 lžičky kapary, drobné
  • ½ ks citron, šťáva
  • 1 ks šalotka, nadrobno nakrájená
  • 100 ml olivový olej, extra panenský
  • hrst natrhané lístky bazalky a nasekaná pažitka, na ozdobu

Postup přípravy

  • KROK 1

    Grilovací pánev vyložte alobalem a lehce ho potřete máslem. Rybí filety potřete z obou stran máslem, osolte a opepřete podle chuti a položte je na alobal kůží nahoru.

  • KROK 2

    Na omáčku vierge dejte rajčata a šalotku do pánve s kapary, citronovou šťávou, olejem a dochuťte solí a pepřem.

  • KROK 3

    Filety z mořského vlka grilujte 5-7 minut pod rozpáleným grilem, dokud nejsou upečené a kůže nezačne hnědnout. Mezitím 2 minuty prohřívejte omáčku a vmíchejte do ní část natrhaných lístků bazalky. Pomocí obracečky přesuňte filety na nahřáté talíře a polijte je omáčkou. Podávejte s novými bramborami vařenými v páře nebo malými pečenými bramborami a přidejte zbývající bazalku a pažitku.

reklama
reklama
reklama
reklama