Jehněčí kotletky s grilovaným lilkovým salátem
Jehněčí kotletky s grilovaným lilkovým salátem je rychlé hlavní jídlo inspirované marockou kuchyní. Na talíři se snoubí chutě mladého masa, grilované zeleiny a čerstvého kopru.
Naskládejte pórek do široké pánve s víkem tak, aby pórky tvořily nanejvýš 2 vrstvy, a poté přelijte dostatečným množstvím vroucí vody, aby byly všechny pórky zalité. Přiklopte pánev a vařte 4-6 minut, dokud pórek nezměkne. Sceďte, ochlaďte ve studené vodě a poté znovu sceďte. Nyní dejte stranou.
Ořechy rozmixujte v kuchyňském robotu, dokud nebudou jemně nasekané, ale ne na prášek, nebo je nasekejte ručně. Smíchejte s olejem, citrusovou šťávou a octem. Dobře osolte.
Rozpalte pánev a na trochu oleje nasypte pórek. Grilujte 1 minutu z každé strany, dokud lehce nezuhelnatí a neprohřejí se. Poté je rozdělte na 4 talíře. Do ořechového dresinku vmíchejte petrželku a pokapejte jím připravené pórky. Ihned podávejte.