Grilovaný pórek s oříškovým dresinkem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 20-24 ks baby pórek, asi 5-6 ks na osobu, v závislosti na velikosti, očištěné
- 85 g lískové ořechy, opražené
- 4 lžíce olivový olej + trochu navíc na grilování
- pomerančová šťáva, z 1/2 pomeranče
- citronová šťáva, z 1/2 citronu
- 2 lžičky sherry ocet
- 1 malý svazek petrželka, listy očištěné a nasekané
Postup přípravy
- KROK 1
Naskládejte pórek do široké pánve s víkem tak, aby pórky tvořily nanejvýš 2 vrstvy, a poté přelijte dostatečným množstvím vroucí vody, aby byly všechny pórky zalité. Přiklopte pánev a vařte 4-6 minut, dokud pórek nezměkne. Sceďte, ochlaďte ve studené vodě a poté znovu sceďte. Nyní dejte stranou.
- KROK 2
Ořechy rozmixujte v kuchyňském robotu, dokud nebudou jemně nasekané, ale ne na prášek, nebo je nasekejte ručně. Smíchejte s olejem, citrusovou šťávou a octem. Dobře osolte.
- KROK 3
Rozpalte pánev a na trochu oleje nasypte pórek. Grilujte 1 minutu z každé strany, dokud lehce nezuhelnatí a neprohřejí se. Poté je rozdělte na 4 talíře. Do ořechového dresinku vmíchejte petrželku a pokapejte jím připravené pórky. Ihned podávejte.