Halloumi s cizrnovou salsou a kuskusem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 250 g kuskusu
- 250 ml horkého zeleninového vývaru
- 400 g cizrnyz plechovky, odkapané
- 140 g cherry rajčatrozpůlené
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce červeného vinného octu
- 1 červená chilli papričkaočištěná, jemně nakrájená
- malý svazek koriandru
- malý svazek máty
- 250 g sýra halloumitlustě nakrájeného
- sůl
- pepř
- kcal489
- tuky27g
- nasycené11g
- sacharidy44g
- cukry3g
- vláknina3g
- proteín21g
- sůl2.79g
Postup přípravy
krok 1
Kuskus dejte do mísy a zalijte horkým vývarem. Zakryjte potravinářskou fólií, nechte 10 minut stát nabobtnat.
krok 2
Salsu připravíte smícháním cizrny s rajčaty, polovinou oleje a octa a trochou nasekaných bylinek s pár plátky chilli papričky. Dochuťte kořením a rozdělte na 4 hlubší talíře.
krok 3
Rozpalte pánev nebo gril. Sýr halloumi opékejte 2-3 minuty na každé straně, dokud nezezlátne.
krok 4
Kuskus načechrejte vidličkou a vmíchejte zbytek oleje, octa a bylinek s trochou koření. Naskládejte na talíře vedle salsy a navrch dejte teplé plátky sýru halloumi a chilli papričku.