reklama

  • 250 g kuskusu
  • 250 ml horkého zeleninového vývaru
  • 400 g cizrny
    z plechovky, odkapané
  • 140 g cherry rajčat
    rozpůlené
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce červeného vinného octu
  • 1 červená chilli paprička
    očištěná, jemně nakrájená
  • malý svazek koriandru
  • malý svazek máty
  • 250 g sýra halloumi
    tlustě nakrájeného
  • sůl
  • pepř

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal489
  • tuky27g
  • nasycené11g
  • sacharidy44g
  • cukry3g
  • vláknina3g
  • proteín21g
  • sůl2.79g

Postup přípravy

  • krok 1

    Kuskus dejte do mísy a zalijte horkým vývarem. Zakryjte potravinářskou fólií, nechte 10 minut stát nabobtnat.

  • krok 2

    Salsu připravíte smícháním cizrny s rajčaty, polovinou oleje a octa a trochou nasekaných bylinek s pár plátky chilli papričky. Dochuťte kořením a rozdělte na 4 hlubší talíře.

  • krok 3

    Rozpalte pánev nebo gril. Sýr halloumi opékejte 2-3 minuty na každé straně, dokud nezezlátne.

  • krok 4

    Kuskus načechrejte vidličkou a vmíchejte zbytek oleje, octa a bylinek s trochou koření. Naskládejte na talíře vedle salsy a navrch dejte teplé plátky sýru halloumi a chilli papričku.

reklama
reklama
reklama
reklama