
Pětiminutová pizza z chlebové placky
4 porce
Snadné
Celkový čas:
Pizza za pět minut? S tímhle receptem se vám to povede! Roli klasického těsta tu hraje chlebová placka flatbread, kterou lze koupit už hotovou, nebo si ji snadno připravit z smícháním 250 g hladké pšeničné mouky, 20 ml mléka pokojové teploty, 85 ml teplé vody a 4 g sušeného droždí. Výsledné těsto stačí nechat vykynout, rozválet na plech péct cca 10 minut na 240 °C.
Přejít na suroviny
- 250 g ricotta
- ½ ks citronkůra
- hrst bazalkanasekaná
- 4 ks hotová chlebová placka (typu flatbread)
- 8 plátků parmská šunka
- olivový olej
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal401
- tuky16.2g
- nasycené7.1g
- sacharidy42.7g
- cukry0g
- vláknina0.1g
- proteín21g
- sůl2.8g
Postup přípravy
krok 1
Smíchejte ricottu, citronovou kůru a bazalku, osolte, opepřete nebo dochuťte vaším oblíbeným kořením. Směs rozetřete na chlebové placky a krátce je dozlatova ogrilujte nebo opečte dozlatova. Navrch natrhejte šunku, přidejte trochu bazalky a zakápněte olivovým olejem.