reklama

Suroviny

  • 1,2 kg houby (žampiony, hlíva, hřiby, lišky)
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce olej řepkový
  • 3 lžíce ocet balsamikový
  • 1 lžička citronová šťáva
  • 1 lžička sůl
  • chilli vločky
  • 4 snítky tymián
  • 250 g tvaroh nízkotučný
  • 50 ml voda
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • sůl
  • pepř
  • 1 řeřicha

Postup přípravy

  • KROK 1

    Předehřejte troubu na 200 stupňů. Houby očistěte a v případně nakrájejte na kousky. Česnek oloupejte a nasekejte nebo prolisujte.

  • KROK 2

    Smíchejte řepkový olej, balzamikový ocet, citronovou šťávu, sůl a chilli vločky a vytvořte marinádu. Přidejte tymián.

  • KROK 3

    Na plechu nebo v kastrolu smíchejte houby s marinádou a pečte v předehřáté troubě 25 – 30 minut . Občas otevřete dvířka, nechte uniknout páru a houby otočte lžící.

  • KROK 4

    Mezitím rozmíchejte nízkotučný tvaroh s vodou do hladka a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Polovinu řeřichy odkrojte a vmíchejte do tvarohu.

  • KROK 5

    Houby z trouby ozdobte zbylou řeřichou a podávejte s dipem.

reklama
reklama
reklama
reklama