Rychlá houbová smaženice s vejci
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- 1 cibule
- 250 g hub
- 2 PL másla
- 2 stroužky česneku
- petrželka
- Vybrat
- drcený
- 4 ks vajec
- sůl
- pepř
Postup přípravy
krok 1
Na velké pánvi rozpalte přepuštěné máslo nebo olej. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a nahrubo nasekaný česnek. Restujte, dokud cibule nezměkne a nezačne zlátnout.
krok 2
Přidejte očištěné houby nakrájené na cca 3 cm velké kousky. Restujte na středním ohni, dokud houby nezačnou mít zlatavé okraje. Pokud houby pustí hodně vody, nechte ji odpařit a pokračujte, dokud se houby nezačnou opékat. Pokud je směs suchá, podlijte ji asi 50 ml horké vody a nechte houby dusit, dokud se voda neodpaří. Celkově houby restujte asi 10 minut.
krok 3
Směs osolte, opepřete a přidejte drcený kmín. V misce lehce prošlehejte vejce a vlijte je do pánve. Přidejte hrst nasekané petržele. Jemně a krátce míchejte, dokud vejce nezpevní, ale zůstanou krémová.
krok 4
Podávejte s topinkami opečenými nasucho. Na talíři můžete pokrm zakápnout olivovým olejem.