Hovězí maso z pánve s brokolicí
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
Skip to ingredients
Suroviny
- 1-2 lžíce slunečnicového oleje
- 200 g steakové hovězí maso, nakrájené na tenké nudličky
- 200 g brokolice, nejlépe stonkové
- 1 cibule, nakrájená
- 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
- 2 lžíce ústřicová omáčka
Postup přípravy
- KROK 1
Zahřejte wok, až se z něj začne kouřit, pak vlijte olej a ihned přidejte hovězí maso. Za stálého míchání prudce opékejte 2 minuty a poté vyklopte na talíř. Vložte do woku růžičky brokolice s troškou vody a vařte, dokud brokolice nezíská jasně zelenou barvu.
- KROK 2
Přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte 1 minutu, poté vložte česnek a restujte ještě 1 minutu. Zalijte ústřicovou omáčkou a 125 ml vody. Přiveďte k varu a vařte, dokud se tekutina v pánvi nezredukuje na lepkavou omáčku. Vraťte do woku hovězí maso spolu s případnou šťávou z talíře a ihned podávejte.