reklama

  • 1 lžíce rostlinného oleje
    plus navíc na vymazání
  • 1 cibule
    nasekaná
  • 200 g uzené slaniny
  • 1 lžička uzené papriky
  • 50 g čerstvé strouhanky
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
    rozdrcené
  • 500 g rajčatové passaty
  • 2 lžíce cibulového chutney
  • bazalka
    pouze listy

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal382
  • tuky23g
  • nasycené9g
  • sacharidy15g
  • cukry8g
  • vláknina2g
  • proteín26g
  • sůl1.3g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 200 °C/180 °C horkovzduch/plyn 6. Ve velkém hrnci rozehřejte olej a opékejte cibuli se slaninou, dokud cibule nezměkne a slanina není propečená a na okrajích zlatavá. Stáhněte z plotny a přidejte uzenou papriku, strouhanku, mleté maso, vejce a polovinu prolisovaného česneku. Okořeňte a pořádně promíchejte.

  • krok 2

    Formu na větší chlebíček vymažte trochou oleje a poté naplňte masovou směsí. Navrch rovnoměrně rozetřete 1 lžíci cibulového chutney a do trouby na 35–40 minut.

  • krok 3

    V závěru pečení sekané nachystejte omáčku. Do kastrůlku na mírném ohni nalijte passatu, přidejte zbylý česnek, zbytek cibulového chutney a polovinu bazalky. Okořeňte, promíchejte a mírně zahřívejte.

  • krok 4

    Jakmile je sekaná propečená, vyjměte ji z trouby a nechte několik minut odležet, než ji vyklopíte na talíř a nakrájíte. Podávejte s rajčatovou omáčkou a zbytkem bazalkových lístků.

reklama
reklama
reklama
reklama