Hovězí závitky s mozzarellou
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 6 porcí
Přejít na suroviny
- 12 slabých plátků minutkový steak(každý přibližně 85g) nebo 6 malých steaků ze svíčkové (každý přibližně 140g)
- 1 malý svazek bazalkapouze listy
- 2 ks mozzarellanatrhaná
- 1 lžíce rostlinný olej
- 300 g naložená papričkaSunBlush (z obchodu s delikatesami), plus 1 lžíce oleje
- 1 hrst černé nebo zelené olivy
- 1 lžíce balzamikový ocet
- kcal431
- tuky24g
- nasycené10g
- sacharidy6g
- cukry0g
- vláknina2g
- proteín48g
- sůl1.61g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 230 °C. Steaky osolte, na každý položte několik lístků bazalky a na ně rozdělte mozzarellu. Spojte strany steaků k sobě, abyste vytvořili závitek a okraje zajistěte koktejlovou tyčinkou. Pokud je děláte den dopředu, přikryjte je potravinářskou folií a uložte do ledničky.
krok 2
Pánev rozpalte na vysokou teplotu, přidejte olej a opečte hovězí maso ze všech stran – celkem by to mělo trvat asi 1 minutu (maso zůstane uprostřed stále krvavé).
krok 3
Přidejte papriky, olej z paprik a olivy, zakápněte octem a poté opékejte 2-3 minuty, aby maso bylo středně propečené (medium rare), následně propečené. Zakryjte fólií a nechte až 5 minut odpočívat. Před podáváním posypte zbývající bazalku.