reklama

  • 12 slabých plátků minutkový steak
    (každý přibližně 85g) nebo 6 malých steaků ze svíčkové (každý přibližně 140g)
  • 1 malý svazek bazalka
    pouze listy
  • 2 ks mozzarella
    natrhaná
  • 1 lžíce rostlinný olej
  • 300 g naložená paprička
    SunBlush (z obchodu s delikatesami), plus 1 lžíce oleje
  • 1 hrst černé nebo zelené olivy
  • 1 lžíce balzamikový ocet

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal431
  • tuky24g
  • nasycené10g
  • sacharidy6g
  • cukry0g
  • vláknina2g
  • proteín48g
  • sůl1.61g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 230 °C. Steaky osolte, na každý položte několik lístků bazalky a na ně rozdělte mozzarellu. Spojte strany steaků k sobě, abyste vytvořili závitek a okraje zajistěte koktejlovou tyčinkou. Pokud je děláte den dopředu, přikryjte je potravinářskou folií a uložte do ledničky.

  • krok 2

    Pánev rozpalte na vysokou teplotu, přidejte olej a opečte hovězí maso ze všech stran – celkem by to mělo trvat asi 1 minutu (maso zůstane uprostřed stále krvavé).

  • krok 3

    Přidejte papriky, olej z paprik a olivy, zakápněte octem a poté opékejte 2-3 minuty, aby maso bylo středně propečené (medium rare), následně propečené. Zakryjte fólií a nechte až 5 minut odpočívat. Před podáváním posypte zbývající bazalku.

reklama
reklama
reklama
reklama