Italský bramborový salát
Zkuste lehký bramborový salát po italsku, kde místo majonézové zálivky září olivový olej s parmezánem v doprovodu aromatické bazalky a lahodných sušených rajčat. Skvělá příloha ke steaku nebo ke grilované rybě!
Troubu rozehřejte na 200 °C a přiveďte k varu hrnec s vodou. Většinu citronové kůry smíchejte s citronovou šťávou, olejem, česnekem a okořeňte solí a pepřem. Dvě třetiny si dejte stranou a do zbytku vmíchejte oregano. Tím přelijte krůtí steaky na talíři a otočte je, aby se obalily.
Krůtí steaky opékejte na nepřilnavé pánvi 1–2 minuty z každé strany dohněda a poté přendejte do pekáče. Rajčata rozházejte okolo a pečte v troubě 4–8 minut v závislosti na tloušťce krůty, dokud nebudou steaky propečené.
Mezitím uvařte sojové boby ve vroucí vodě po dobu 4-5 minut, dokud nezměknou. Naběračku vařící vody dejte do kuchyňského robotu, poté boby sceďte a vložte do robotu s odloženým citronovým dresinkem. Vyšlehejte na kaši.
Pyré ze sojových bobů rozdělte na 4 talíře a navrch dejte krůtí steak, který posypte zbývající citronovou kůrou. S pekáčkem zatřeste, aby se rajčata obalila ve vypečené šťávě, a poté podávejte s krůtou.