reklama

Suroviny

  • 2 ks citronová kůra ze 2 citronů a šťáva z 1/2 citronu
  • 3 lžíce olivový olej
  • 3 stroužky česnek, rozmačkaný
  • 2 lžičky oregano čerstvé, nebo 1 lžička sušeného
  • 4 ks krůtí steaky
  • 250 g rajčata cherry, některá rozpůlená, některá celá
  • 750 g sojové boby, mražené

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 200 °C a přiveďte k varu hrnec s vodou. Většinu citronové kůry smíchejte s citronovou šťávou, olejem, česnekem a okořeňte solí a pepřem. Dvě třetiny si dejte stranou a do zbytku vmíchejte oregano. Tím přelijte krůtí steaky na talíři a otočte je, aby se obalily.

  • KROK 2

    Krůtí steaky opékejte na nepřilnavé pánvi 1–2 minuty z každé strany dohněda a poté přendejte do pekáče. Rajčata rozházejte okolo a pečte v troubě 4–8 minut v závislosti na tloušťce krůty, dokud nebudou steaky propečené.

  • KROK 3

    Mezitím uvařte sojové boby ve vroucí vodě po dobu 4-5 minut, dokud nezměknou. Naběračku vařící vody dejte do kuchyňského robotu, poté boby sceďte a vložte do robotu s odloženým citronovým dresinkem. Vyšlehejte na kaši.

  • KROK 4

    Pyré ze sojových bobů rozdělte na 4 talíře a navrch dejte krůtí steak, který posypte zbývající citronovou kůrou. S pekáčkem zatřeste, aby se rajčata obalila ve vypečené šťávě, a poté podávejte s krůtou.

reklama
reklama
reklama
reklama