Italské masové kuličky a těstoviny orzo
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 svazek bazalka
- 500 g hovězí masomleté
- 2 stroužky česnekrozdrcený
- 1 lžíce oreganosušené
- 1 lžíce olivový olej
- 540 g passata
- 300 g orzotěstoviny
- parmazánnastrouhaný, k podávání
- kcal632
- tuky24g
- nasycené9g
- sacharidy65g
- cukry1g
- vláknina3g
- proteín36g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Nakrájejte polovinu lístků bazalky a zbytek si nechte k podávání. Nasekanou bazalku smíchejte s mletým masem, česnekem a oreganem. Osolte, opepřete a vyválejte 20 – 24 masových kuliček.
krok 2
V pánvi rozehřejte olej na vyšší teplotu a koule na něm opékejte 5 – 6 minut. Přidejte passatu a přiveďte k varu. Ztlumte na mírný plamen a vařte dalších 10 minut.
krok 3
Ve velkém kastrolu přiveďte vodu k varu a uvařte v ní těstoviny podle návodu na obalu. Po uvaření sceďte a nandejte do talířů. Navrch dejte masové kuličky, posypte je parmazánem a posypte zbylými lístky bazalky.