reklama

  • 1 svazek bazalka
  • 500 g hovězí maso
    mleté
  • 2 stroužky česnek
    rozdrcený
  • 1 lžíce oregano
    sušené
  • 1 lžíce olivový olej
  • 540 g passata
  • 300 g orzo
    těstoviny
  • parmazán
    nastrouhaný, k podávání

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal632
  • tuky24g
  • nasycené9g
  • sacharidy65g
  • cukry1g
  • vláknina3g
  • proteín36g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Nakrájejte polovinu lístků bazalky a zbytek si nechte k podávání. Nasekanou bazalku smíchejte s mletým masem, česnekem a oreganem. Osolte, opepřete a vyválejte 20 – 24 masových kuliček.

  • krok 2

    V pánvi rozehřejte olej na vyšší teplotu a koule na něm opékejte 5 – 6 minut. Přidejte passatu a přiveďte k varu. Ztlumte na mírný plamen a vařte dalších 10 minut.

  • krok 3

    Ve velkém kastrolu přiveďte vodu k varu a uvařte v ní těstoviny podle návodu na obalu. Po uvaření sceďte a nandejte do talířů. Navrch dejte masové kuličky, posypte je parmazánem a posypte zbylými lístky bazalky.

reklama
reklama
reklama
reklama