reklama

Suroviny

  • 1 svazek bazalka
  • 500 g hovězí maso mleté
  • 2 stroužky česnek, rozdrcený
  • 1 lžíce oregano sušené
  • 1 lžíce olivový olej
  • 540 g passata
  • 300 g orzo těstoviny
  • parmazán nastrouhaný, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Nakrájejte polovinu lístků bazalky a zbytek si nechte k podávání. Nasekanou bazalku smíchejte s mletým masem, česnekem a oreganem. Osolte, opepřete a vyválejte 20 – 24 masových kuliček.

  • KROK 2

    V pánvi rozehřejte olej na vyšší teplotu a koule na něm opékejte 5 – 6 minut. Přidejte passatu a přiveďte k varu. Ztlumte na mírný plamen a vařte dalších 10 minut.

  • KROK 3

    Ve velkém kastrolu přiveďte vodu k varu a uvařte v ní těstoviny podle návodu na obalu. Po uvaření sceďte a nandejte do talířů. Navrch dejte masové kuličky, posypte je parmazánem a posypte zbylými lístky bazalky.

reklama
reklama
reklama
reklama