reklama

  • 300 g samokypřící mouka
  • 1 lžička soda bikarbona
  • 2 ks středně velké vejce
  • 284 ml podmáslí
  • 4 lžíce mléko
  • 85 g rozpuštěné máslo
  • 2 ks malá až střední jablka
    oloupaná, zbavená jádřinců a nastrouhaná
  • 50 g sušené brusinky
  • máslo nebo slunečnicový olej
    na smažení
  • javorový sirup
    k podávání

Na skořicové máslo

  • 85 g solené máslo
    změklé
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžičky cukr krupice

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal118
  • tuky7g
  • nasycené4g
  • sacharidy12g
  • cukry3g
  • vláknina1g
  • proteín2g
  • sůl0.33g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Na přípravu skořicového másla smíchejte všechny ingredience, zabalte do potravinářské fólie, vytvarujte do tvaru špalíku a nechte vychladit. Skořicové máslo lze připravit až 3 dny předem.

  • krok 2

    V míse smíchejte mouku, sodu bikarbonu a špetku soli. Uprostřed udělejte důlek, do kterého postupně zašlehejte vejce, pak podmáslí, mléko a rozpuštěné máslo. Když je těsto hladké, vmíchejte do něj nastrouhaná jablka a brusinky.

  • krok 3

    Na nepřilnavé pánvi rozpusťte ještě trochu másla nebo ji vymažte slunečnicovým olejem. Když je pánev rozpálená, dejte na ni 1 až 3 malé naběračky těsta, abyste vytvořili 1 až 3 malé palačinky (v závislosti na velikosti pánve). Smažte 2 až 3 minuty a až se v těstě objeví bublinky a spodní část bude pevná a zlatavá, obraťte je a smažte ještě několik minut. Palačinky přeuňte na talíř, přikryjte pečícím papírem a udržujte je v teple v troubě (předehřáté na nízkou teplotu). Usmažte zbývající palačinky.

  • krok 4

    Palačinky naservírujte na talíře, potřete bohatou vrstvou skořicového másla a pokapejte javorovým sirupem.

reklama
reklama
reklama
reklama