Jablečné americké palačinky se skořicovým máslem a sirupem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 15 palačinek
Suroviny
- 300 g samokypřící mouka
- 1 lžička soda bikarbona
- 2 ks středně velké vejce
- 284 ml podmáslí
- 4 lžíce mléko
- 85 g rozpuštěné máslo
- 2 ks malá až střední jablka, oloupaná, zbavená jádřinců a nastrouhaná
- 50 g sušené brusinky
- máslo nebo slunečnicový olej, na smažení
- javorový sirup, k podávání
Na skořicové máslo
- 85 g solené máslo, změklé
- 1 lžička skořice
- 2 lžičky cukr krupice
Postup přípravy
- KROK 1
Na přípravu skořicového másla smíchejte všechny ingredience, zabalte do potravinářské fólie, vytvarujte do tvaru špalíku a nechte vychladit. Skořicové máslo lze připravit až 3 dny předem.
- KROK 2
V míse smíchejte mouku, sodu bikarbonu a špetku soli. Uprostřed udělejte důlek, do kterého postupně zašlehejte vejce, pak podmáslí, mléko a rozpuštěné máslo. Když je těsto hladké, vmíchejte do něj nastrouhaná jablka a brusinky.
- KROK 3
Na nepřilnavé pánvi rozpusťte ještě trochu másla nebo ji vymažte slunečnicovým olejem. Když je pánev rozpálená, dejte na ni 1 až 3 malé naběračky těsta, abyste vytvořili 1 až 3 malé palačinky (v závislosti na velikosti pánve). Smažte 2 až 3 minuty a až se v těstě objeví bublinky a spodní část bude pevná a zlatavá, obraťte je a smažte ještě několik minut. Palačinky přeuňte na talíř, přikryjte pečícím papírem a udržujte je v teple v troubě (předehřáté na nízkou teplotu). Usmažte zbývající palačinky.
- KROK 4
Palačinky naservírujte na talíře, potřete bohatou vrstvou skořicového másla a pokapejte javorovým sirupem.