reklama

  • 1 kg Bramley jablka
    oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená
  • 250 g krupicový cukr
  • ½ citron
    vymačkaný
  • 1 skořicová tyčinka

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal35
  • tuky0.1g
  • nasycené0g
  • sacharidy8.4g
  • cukry8.4g
  • vláknina0.4g
  • proteín0.1g
  • sůl0g

Postup přípravy

  • krok 1

    Dejte malý talířek do mrazáku. Vložte nakrájená jablka a krupicový cukr do velkého hrnce spolu s 350 ml vody a přiveďte k varu, míchejte, dokud se cukr nerozpustí.

  • krok 2

    Vařte jemně, pravidelně míchejte, po dobu 30 minut, dokud se jablka nerozpadnou.

  • krok 3

    Vmíchejte citronovou šťávu, přidejte skořicovou tyčinku a jemně vařte další 2-3 minuty, dokud směs není hustá a lesklá.

  • krok 4

    Vyjměte malý talířek z mrazáku a kápněte na něj trochu směsi. Nechte několik sekund – měla by být poměrně pevná. Pokud je stále trochu tekutá, vraťte hrnec na oheň a vařte dalších 10-15 minut. Talířek vraťte do mrazáku a znovu otestujte, nyní by měl být připraven.

  • krok 5

    Rozdělte do čistých, sterilizovaných sklenic a uzavřete. Vydrží tři měsíce na chladném, suchém místě. Po otevření uchovávejte v chladu a spotřebujte do jednoho měsíce.

reklama
reklama
reklama
reklama