reklama

Suroviny

  • 1 kg Bramley jablka, oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená
  • 250 g krupicový cukr
  • ½ citron, vymačkaný
  • 1 skořicová tyčinka

Postup přípravy

  • KROK 1

    Dejte malý talířek do mrazáku. Vložte nakrájená jablka a krupicový cukr do velkého hrnce spolu s 350 ml vody a přiveďte k varu, míchejte, dokud se cukr nerozpustí.

  • KROK 2

    Vařte jemně, pravidelně míchejte, po dobu 30 minut, dokud se jablka nerozpadnou.

  • KROK 3

    Vmíchejte citronovou šťávu, přidejte skořicovou tyčinku a jemně vařte další 2-3 minuty, dokud směs není hustá a lesklá.

  • KROK 4

    Vyjměte malý talířek z mrazáku a kápněte na něj trochu směsi. Nechte několik sekund – měla by být poměrně pevná. Pokud je stále trochu tekutá, vraťte hrnec na oheň a vařte dalších 10-15 minut. Talířek vraťte do mrazáku a znovu otestujte, nyní by měl být připraven.

  • KROK 5

    Rozdělte do čistých, sterilizovaných sklenic a uzavřete. Vydrží tři měsíce na chladném, suchém místě. Po otevření uchovávejte v chladu a spotřebujte do jednoho měsíce.

reklama
reklama
reklama
reklama