reklama

Suroviny

  • 175 g másla, plus extra na vymazání
  • 300 g hladké mouky, plus extra na poprášení
  • 4 jablka, přibližně 800 g
  • citron, šťáva z něj
  • 280 ml smetany ke šlehání
  • 225 g krupicového cukru, plus 1 lžíce na posypání
  • 3 vejce
  • 300 g lesního ovoce

Postup přípravy

  • KROK 1

    Předehřejte troubu na 200 °C/ventilátor 180 °C/plyn 6. Vymažte pekáč (30x20cm) máslem, poprašte trochou mouky a odložte stranou. Oloupejte, vykrojte a nakrájejte jablka na kroužky, poté je pokapejte trochou citronové šťávy, aby nezhnědla.

  • KROK 2

    Nalijte smetanu a máslo do hrnce, přiveďte k varu a poté odložte stranou. Šlehejte cukr s vejci do světlé pěny. Vmíchejte máslovou smetanu do vajec, poté přidejte mouku a míchejte, dokud není směs zcela hladká.

  • KROK 3

    Nalijte těsto do připraveného pekáče a rozložte na něj plátky jablek. Posypte lesním ovocem a poté zbylým cukrem. Pečte 50 minut až 1 hodinu, dokud není povrch buchty zlatavý. Nechte vychladnout v pekáči a podávejte nakrájené na čtverce.

reklama
reklama
reklama
reklama