Jablečný koláč na plech
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 8
Přejít na suroviny
- 175 g máslaplus extra na vymazání
- 300 g hladké moukyplus extra na poprášení
- 4 jablkapřibližně 800 g
- citronšťáva z něj
- 280 ml smetany ke šlehání
- 225 g krupicového cukruplus 1 lžíce na posypání
- 3 vejce
- 300 g lesního ovoce
- kcal587
- tuky35g
- nasycené21g
- sacharidy64g
- cukry42g
- vláknina3g
- proteín7g
- sůl1.01gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 200 °C/ventilátor 180 °C/plyn 6. Vymažte pekáč (30x20cm) máslem, poprašte trochou mouky a odložte stranou. Oloupejte, vykrojte a nakrájejte jablka na kroužky, poté je pokapejte trochou citronové šťávy, aby nezhnědla.
krok 2
Nalijte smetanu a máslo do hrnce, přiveďte k varu a poté odložte stranou. Šlehejte cukr s vejci do světlé pěny. Vmíchejte máslovou smetanu do vajec, poté přidejte mouku a míchejte, dokud není směs zcela hladká.
krok 3
Nalijte těsto do připraveného pekáče a rozložte na něj plátky jablek. Posypte lesním ovocem a poté zbylým cukrem. Pečte 50 minut až 1 hodinu, dokud není povrch buchty zlatavý. Nechte vychladnout v pekáči a podávejte nakrájené na čtverce.