reklama

  • 175 g másla
    plus extra na vymazání
  • 300 g hladké mouky
    plus extra na poprášení
  • 4 jablka
    přibližně 800 g
  • citron
    šťáva z něj
  • 280 ml smetany ke šlehání
  • 225 g krupicového cukru
    plus 1 lžíce na posypání
  • 3 vejce
  • 300 g lesního ovoce

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal587
  • tuky35g
  • nasycené21g
  • sacharidy64g
  • cukry42g
  • vláknina3g
  • proteín7g
  • sůl1.01g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 200 °C/ventilátor 180 °C/plyn 6. Vymažte pekáč (30x20cm) máslem, poprašte trochou mouky a odložte stranou. Oloupejte, vykrojte a nakrájejte jablka na kroužky, poté je pokapejte trochou citronové šťávy, aby nezhnědla.

  • krok 2

    Nalijte smetanu a máslo do hrnce, přiveďte k varu a poté odložte stranou. Šlehejte cukr s vejci do světlé pěny. Vmíchejte máslovou smetanu do vajec, poté přidejte mouku a míchejte, dokud není směs zcela hladká.

  • krok 3

    Nalijte těsto do připraveného pekáče a rozložte na něj plátky jablek. Posypte lesním ovocem a poté zbylým cukrem. Pečte 50 minut až 1 hodinu, dokud není povrch buchty zlatavý. Nechte vychladnout v pekáči a podávejte nakrájené na čtverce.

reklama
reklama
reklama
reklama