reklama

  • 150 g másla
    změklého, plus navíc na vymazání formy
  • 3 jablka
    oloupaná a bez jádřince
  • 150 g hnědého cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 125 g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 50 g mletých mandlí
  • 1,5 lžičky mleté skořice
  • 3 vejce

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal476
  • tuky28g
  • nasycené14g
  • sacharidy46g
  • cukry30g
  • vláknina2g
  • proteín8g
  • sůl0.9g

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 180 °C/160 °C s ventilátorem/plynová 4. Formu na koláč o průměru 20 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Jedno jablko nakrájejte na 16 plátků. Uspořádejte je do kruhu na dno formy.

  • krok 2

    Vyšlehejte máslo, cukr a vanilku, dokud směs nebude lehká a nadýchaná. Přimíchejte mouku, mleté mandle, kypřicí prášek do pečiva, skořici a vejce, dokud se vše nespojí.

  • krok 3

    Zbývající jablka nastrouhejte do těsta a opatrně promíchejte.

  • krok 4

    Těsto nalijte na plátky jablek ve formě a jemně uhlaďte povrch. Pečte 45 minut, dokud špejle vložená do středu nevyjde čistá. Nechte vychladnout ve formě 20 minut. Otočte na servírovací talíř tak, aby spodní plátky jablek byly nahoře.

reklama
reklama
reklama
reklama