reklama

  • 600 g jablek
    nakrájených
  • 45 g rozinek
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 9 citron
    strouhaná kůra a šťáva
  • 500 g filo těsta
  • 100 g másla
    rozpuštěného
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • šlehačka
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal373
  • tuky15g
  • nasycené8.9g
  • sacharidy54.4g
  • cukry38.8g
  • vláknina3.9g
  • proteín3.2g
  • sůl0.3g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 190 °C/170 °C ventilátor/plyn 5. Smíchejte jablka, rozinky, cukr, skořici a citronovou kůru a šťávu v míse s malou špetkou soli.

  • krok 2

    Na pracovní plochu položte čistou utěrku a na ni položte plát filo těsta a dobře potřete rozpuštěným máslem. Přímo na něj položte další list a opět potřete. Opakujte s ostatními listy a máslem.

  • krok 3

    Na nejdelší stranu filo těsta naneste náplň z jablek, do silného pruhu, nechte 4cm okraj u vás a také po stranách. Zabalte strany, pak pomocí utěrky zarolujte do silného válce. Potřete ještě trochou rozpuštěného másla a vložte do trouby na 30-35 minut, dokud nebude zlatavý a křupavý.

  • krok 4

    Nechte vychladnout, pak posypte moučkovým cukrem a podávejte s lehce šlehanou smetanou.

reklama
reklama
reklama
reklama