
Jablečný štrúdl
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 6
Přejít na suroviny
- 600 g jableknakrájených
- 45 g rozinek
- 80 g krupicového cukru
- 1 lžička mleté skořice
- 9 citronstrouhaná kůra a šťáva
- 500 g filo těsta
- 100 g máslarozpuštěného
- 1 lžíce moučkového cukru
- šlehačkak podávání
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal373
- tuky15g
- nasycené8.9g
- sacharidy54.4g
- cukry38.8g
- vláknina3.9g
- proteín3.2g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 190 °C/170 °C ventilátor/plyn 5. Smíchejte jablka, rozinky, cukr, skořici a citronovou kůru a šťávu v míse s malou špetkou soli.
krok 2
Na pracovní plochu položte čistou utěrku a na ni položte plát filo těsta a dobře potřete rozpuštěným máslem. Přímo na něj položte další list a opět potřete. Opakujte s ostatními listy a máslem.
krok 3
Na nejdelší stranu filo těsta naneste náplň z jablek, do silného pruhu, nechte 4cm okraj u vás a také po stranách. Zabalte strany, pak pomocí utěrky zarolujte do silného válce. Potřete ještě trochou rozpuštěného másla a vložte do trouby na 30-35 minut, dokud nebude zlatavý a křupavý.
krok 4
Nechte vychladnout, pak posypte moučkovým cukrem a podávejte s lehce šlehanou smetanou.