reklama

  • 5 jablek
    spíše sladkokyselého druhu
  • 1/2 citronu
  • 100 g ořechů
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička skořice
  • 400 g nízkotučného tvarohu
  • 500 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce javorového sirupu

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal292
  • tuky12.5g
  • nasycené2.5g
  • sacharidy25.5g
  • cukry17.5g
  • vláknina4.5g
    bohatý na
  • proteín20.5g
    bohatý na
  • sůl0.2g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Jablka omyjte, případně oloupejte, rozčtvrťte a vyjměte jádřince. Poté nakrájejte na malé kostičky a smíchejte s citronovou šťávou. Ořechy nasekejte nahrubo. Vanilkový lusk rozřízněte a vyškrábněte obě poloviny.

  • krok 2

    Máslo a cukr dejte do nepřilnavé pánve a nechte karamelizovat nasekané ořechy na středním ohni, poté je odložte.

  • krok 3

    Ve stejné pánvi poduste kousky jablek na střední teplotu, dokud nezměknou (případně přidejte trochu vody), poté vmíchejte skořici a polovinu vanilkových semínek a nechte trochu vychladnout.

  • krok 4

    Mezitím vyšlehejte tvaroh a jogurt. Zbytek vanilkových semínek a javorový sirup vmíchejte do tvarohovo-jogurtové směsi.

  • krok 5

    Do dezertních sklenic naplňte polovinu tvarohovo-jogurtového krému, na to rozložte polovinu kousků jablek. Poté ve sklenicích vrstvěte zbytek tvarohovo-jogurtového krému a kousky jablek, nakonec přidejte karamelizované ořechy a nechte vychladit až do podávání.

reklama
reklama
reklama
reklama