reklama

Suroviny

  • 2 plátky chleba s ořechy a sušeným ovocem
  • 50 g máslo
  • 200 g jahody, odstopkované a rozpůlené
  • 4 lžíce med, tekutý
  • 1/4 lžičky vanilková pasta (nebo použijte extrakt)
  • 3 lžíce plátky mandlí, pražené
  • 1 špetka vločková sůl
  • 4 lžíce ricotta (nebo více, podle chuti)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Chléb opečte v toustovači nebo na pánvi. Na pánvi rozpusťte čtvrtinu másla. Když se zpění, přidejte řezem dolů jahody a opékejte na vysokém ohni 2 minuty nebo dokud nezačnou karamelizovat. Přidejte zbývající máslo, med a vanilku a krouživým pohybem v pánvi vytvořte lepkavou omáčku. Vmíchejte mandle a sůl.

  • KROK 2

    Ricottu rozetřete na horkou bruschettu a poté na ni lžičkou rozdělte jahody a omáčku. Ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama