Jahodová bruschetta
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 plátky chleba s ořechy a sušeným ovocem
- 50 g máslo
- 200 g jahody, odstopkované a rozpůlené
- 4 lžíce med, tekutý
- 1/4 lžičky vanilková pasta (nebo použijte extrakt)
- 3 lžíce plátky mandlí, pražené
- 1 špetka vločková sůl
- 4 lžíce ricotta (nebo více, podle chuti)
Postup přípravy
- KROK 1
Chléb opečte v toustovači nebo na pánvi. Na pánvi rozpusťte čtvrtinu másla. Když se zpění, přidejte řezem dolů jahody a opékejte na vysokém ohni 2 minuty nebo dokud nezačnou karamelizovat. Přidejte zbývající máslo, med a vanilku a krouživým pohybem v pánvi vytvořte lepkavou omáčku. Vmíchejte mandle a sůl.
- KROK 2
Ricottu rozetřete na horkou bruschettu a poté na ni lžičkou rozdělte jahody a omáčku. Ihned podávejte.