reklama

  • 2 plátky chleba s ořechy a sušeným ovocem
  • 50 g máslo
  • 200 g jahody
    odstopkované a rozpůlené
  • 4 lžíce med
    tekutý
  • 1/4 lžičky vanilková pasta
    (nebo použijte extrakt)
  • 3 lžíce plátky mandlí
    pražené
  • 1 špetka vločková sůl
  • 4 lžíce ricotta
    (nebo více, podle chuti)

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal577
  • tuky38g
  • nasycené17g
  • sacharidy49g
  • cukry40g
  • vláknina2g
  • proteín11g
  • sůl0.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Chléb opečte v toustovači nebo na pánvi. Na pánvi rozpusťte čtvrtinu másla. Když se zpění, přidejte řezem dolů jahody a opékejte na vysokém ohni 2 minuty nebo dokud nezačnou karamelizovat. Přidejte zbývající máslo, med a vanilku a krouživým pohybem v pánvi vytvořte lepkavou omáčku. Vmíchejte mandle a sůl.

  • krok 2

    Ricottu rozetřete na horkou bruschettu a poté na ni lžičkou rozdělte jahody a omáčku. Ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama