reklama

Pro sníh

  • 4 bílky
  • 250 g krupicový cukr
  • 1 lžička vinný ocet
    bílý
  • 1 lžička kukuřičný škrob
  • 1 lžička vanilkový extrakt

Na ozdobení

  • 500 g jahody
    očištěné a rozpůlené
  • 200 g rybíz
    obrané kuličky
  • 3 lžíce moučkový cukr
  • 350 ml smetana ke šlehání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal525
  • tuky31g
  • nasycené18g
  • sacharidy60g
  • cukry59g
  • vláknina2g
  • proteín4g
  • sůl0.17g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu předehřejte na 150 °C.

  • krok 2

    Na pečicí papír obkreslete tužkou obvod jídelního talíře.

  • krok 3

    Ručním šlehačem ušlehejte 4 bílky, dokud se nevytvoří tuhé špičky, poté do nich po 1 lžíci zašlehejte 250 g moučkového cukru, dokud nebud nevznikne lesklý pevný sníh.

  • krok 4

    Přišlehejte 1 lžičku bílého vinného octa, 1 lžičku kukuřičného škrobu a 1 lžičku vanilkového extraktu.

  • krok 5

    Rozložte sníh do předkresleného kruhu a vytvořte kráter tak, že strany budou trochu vyšší než střed.

  • krok 6

    Pečte 1 hodinu, poté vypněte teplo a nechte Pavlovu úplně vychladnout v troubě.

  • krok 7

    Když pusinka vychladne, nakrájejte 100 g očištěných jahod, smíchejte je se 100 g červeného rybízu a 2 lžícemi moučkového cukru.

  • krok 8

    Vložte do kuchyňského robotu, rozmixujte dohladka a poté ovocnou směs protlačte přes síto.

  • krok 9

    Vyšlehejte 350 ml smetany se zbylou 1 lžící moučkového cukru a rozetřete na vychladlou sněhovou pusinku. Na smetanu dejte zbylých 400 g oloupaných a rozpůlených jahod a 100 g červeného rybízu a nakonec celou dávku zalijte jahodovou omáčkou.

reklama
reklama
reklama
reklama