reklama

Suroviny

Pro sníh

  • 4 bílky
  • 250 g krupicový cukr
  • 1 lžička vinný ocet bílý
  • 1 lžička kukuřičný škrob
  • 1 lžička vanilkový extrakt

Na ozdobení

  • 500 g jahody, očištěné a rozpůlené
  • 200 g rybíz, obrané kuličky
  • 3 lžíce moučkový cukr
  • 350 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu předehřejte na 150 °C.

  • KROK 2

    Na pečicí papír obkreslete tužkou obvod jídelního talíře.

  • KROK 3

    Ručním šlehačem ušlehejte 4 bílky, dokud se nevytvoří tuhé špičky, poté do nich po 1 lžíci zašlehejte 250 g moučkového cukru, dokud nebud nevznikne lesklý pevný sníh.

  • KROK 4

    Přišlehejte 1 lžičku bílého vinného octa, 1 lžičku kukuřičného škrobu a 1 lžičku vanilkového extraktu.

  • KROK 5

    Rozložte sníh do předkresleného kruhu a vytvořte kráter tak, že strany budou trochu vyšší než střed.

  • KROK 6

    Pečte 1 hodinu, poté vypněte teplo a nechte Pavlovu úplně vychladnout v troubě.

  • KROK 7

    Když pusinka vychladne, nakrájejte 100 g očištěných jahod, smíchejte je se 100 g červeného rybízu a 2 lžícemi moučkového cukru.

  • KROK 8

    Vložte do kuchyňského robotu, rozmixujte dohladka a poté ovocnou směs protlačte přes síto.

  • KROK 9

    Vyšlehejte 350 ml smetany se zbylou 1 lžící moučkového cukru a rozetřete na vychladlou sněhovou pusinku. Na smetanu dejte zbylých 400 g oloupaných a rozpůlených jahod a 100 g červeného rybízu a nakonec celou dávku zalijte jahodovou omáčkou.

reklama
reklama
reklama
reklama