Jahodová Pavlova
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Pro sníh
- 4 bílky
- 250 g krupicový cukr
- 1 lžička vinný ocetbílý
- 1 lžička kukuřičný škrob
- 1 lžička vanilkový extrakt
Na ozdobení
- 500 g jahodyočištěné a rozpůlené
- 200 g rybízobrané kuličky
- 3 lžíce moučkový cukr
- 350 ml smetana ke šlehání
- kcal525
- tuky31g
- nasycené18g
- sacharidy60g
- cukry59g
- vláknina2g
- proteín4g
- sůl0.17gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Troubu předehřejte na 150 °C.
krok 2
Na pečicí papír obkreslete tužkou obvod jídelního talíře.
krok 3
Ručním šlehačem ušlehejte 4 bílky, dokud se nevytvoří tuhé špičky, poté do nich po 1 lžíci zašlehejte 250 g moučkového cukru, dokud nebud nevznikne lesklý pevný sníh.
krok 4
Přišlehejte 1 lžičku bílého vinného octa, 1 lžičku kukuřičného škrobu a 1 lžičku vanilkového extraktu.
krok 5
Rozložte sníh do předkresleného kruhu a vytvořte kráter tak, že strany budou trochu vyšší než střed.
krok 6
Pečte 1 hodinu, poté vypněte teplo a nechte Pavlovu úplně vychladnout v troubě.
krok 7
Když pusinka vychladne, nakrájejte 100 g očištěných jahod, smíchejte je se 100 g červeného rybízu a 2 lžícemi moučkového cukru.
krok 8
Vložte do kuchyňského robotu, rozmixujte dohladka a poté ovocnou směs protlačte přes síto.
krok 9
Vyšlehejte 350 ml smetany se zbylou 1 lžící moučkového cukru a rozetřete na vychladlou sněhovou pusinku. Na smetanu dejte zbylých 400 g oloupaných a rozpůlených jahod a 100 g červeného rybízu a nakonec celou dávku zalijte jahodovou omáčkou.