Jahodové želé s kapkou likéru
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Plus odkapání ovocné šťávy přes noc a chlazení
- Snadné
- 4 porce
- 750 g jahodyzralé, plus další na ozdobu
- 50 g krupicový cukrplus další podle chuti (nepovinné)
- 250-300 ml likérPimm's
- 4 plátky želatina
- šťáva z citronu(nepovinné)
- šlehačkaa sušenky, na ozdobu
- kcal269
- tuky0g
- nasycené0g
- sacharidy42g
- cukry42g
- vláknina3g
- proteín3g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Jahody omyjte a zbavte zelených stopek a vložte do kuchyňského robotu nebo mixéru s společně moučkovým cukrem a rozmixujte.
krok 2
Cedník vyložte plátem a umístěte ho nad velkou mísu. Jahodovou směs nalijte do cedníku a nechte přes noc odkapat šťávu (ne v lednici).
krok 3
Ráno odměřte přecezenou šťávu (měli byste mít 300-400 ml v závislosti na vody obsažené v jahodách) a přidejte tolik likéru Pimm's, abyste získali 600 ml tekutiny.
krok 4
Listy želatiny dejte do misky a zalijte studenou vodou. Nechte 10 minut změknout, poté vyjměte z vody a vymačkejte.
krok 5
Z celkového množství jahodové šťávy odeberte 200 ml a zahřejte ji v malém kastrůlku, dokud nebude na dotek horká, poté stáhněte z plotny. Do ní přidejte želatinu a míchejte, aby se rozpustila. Nalijte zpět do zbylé studené tekutiny, ochutnejte a podle chuti přidejte cukr nebo citronovou šťávu.
krok 6
Směs rozdělte do 4 sklenic a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny ztuhnout. Ozdobte rozpůlenými jahodami a šlehačkou a podávejte se sušenkami.