reklama

  • 750 g jahody
    zralé, plus další na ozdobu
  • 50 g krupicový cukr
    plus další podle chuti (nepovinné)
  • 250-300 ml likér
    Pimm's
  • 4 plátky želatina
  • šťáva z citronu
    (nepovinné)
  • šlehačka
    a sušenky, na ozdobu

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal269
  • tuky0g
  • nasycené0g
  • sacharidy42g
  • cukry42g
  • vláknina3g
  • proteín3g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Jahody omyjte a zbavte zelených stopek a vložte do kuchyňského robotu nebo mixéru s společně moučkovým cukrem a rozmixujte.

  • krok 2

    Cedník vyložte plátem a umístěte ho nad velkou mísu. Jahodovou směs nalijte do cedníku a nechte přes noc odkapat šťávu (ne v lednici).

  • krok 3

    Ráno odměřte přecezenou šťávu (měli byste mít 300-400 ml v závislosti na vody obsažené v jahodách) a přidejte tolik likéru Pimm's, abyste získali 600 ml tekutiny.

  • krok 4

    Listy želatiny dejte do misky a zalijte studenou vodou. Nechte 10 minut změknout, poté vyjměte z vody a vymačkejte.

  • krok 5

    Z celkového množství jahodové šťávy odeberte 200 ml a zahřejte ji v malém kastrůlku, dokud nebude na dotek horká, poté stáhněte z plotny. Do ní přidejte želatinu a míchejte, aby se rozpustila. Nalijte zpět do zbylé studené tekutiny, ochutnejte a podle chuti přidejte cukr nebo citronovou šťávu.

  • krok 6

    Směs rozdělte do 4 sklenic a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny ztuhnout. Ozdobte rozpůlenými jahodami a šlehačkou a podávejte se sušenkami.

reklama
reklama
reklama
reklama