Jahodový džem s mátou
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření -
- Snadné
- 6 porcí
Přejít na suroviny
- 1 kg jahody
- 1 citrón
- 500 g želírovací cukr
- 3 lžíce listy máty
- kcal107
- tuky0.2g
- nasycené0g
- sacharidy27.5g
- cukry26.5g
- vláknina2.2g
- proteín0.5g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Vymyjte sklenice horkou vodou. Jahody omyjte, zbavte lístků a nakrájejte na malé kousky nebo rozmixujte. Citron rozpulte a vymačkejte z něj šťávu. Dejte ji do hrnce spolu s kousky jahod a želírovacím cukrem. Promíchejte a přiveďte k varu.
krok 2
Mátu nasekejte nadrobno a přidejte k jahodám. Jahodový džem vařte 5 minut, dokud v testu nezačne houstnout. Promíchávejte.
krok 3
Odstraňte džem z plotny a odstraňte případnou pěnu. Nalijte džem do připravených sklenic. Zašroubujte, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Džem lze uchovávat a skladovat na chladném místě po dobu nejméně 6 měsíců.