reklama

  • 1 kg jahody
  • 1 citrón
  • 500 g želírovací cukr
  • 3 lžíce listy máty

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal107
  • tuky0.2g
  • nasycené0g
  • sacharidy27.5g
  • cukry26.5g
  • vláknina2.2g
  • proteín0.5g
  • sůl0g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vymyjte sklenice horkou vodou. Jahody omyjte, zbavte lístků a nakrájejte na malé kousky nebo rozmixujte. Citron rozpulte a vymačkejte z něj šťávu. Dejte ji do hrnce spolu s kousky jahod a želírovacím cukrem. Promíchejte a přiveďte k varu.

  • krok 2

    Mátu nasekejte nadrobno a přidejte k jahodám. Jahodový džem vařte 5 minut, dokud v testu nezačne houstnout. Promíchávejte.

  • krok 3

    Odstraňte džem z plotny a odstraňte případnou pěnu. Nalijte džem do připravených sklenic. Zašroubujte, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Džem lze uchovávat a skladovat na chladném místě po dobu nejméně 6 měsíců.

reklama
reklama
reklama
reklama