reklama

  • 100 g crème fraîche
  • 3 snítky tymián
    čerstvý, otrhané listy, plus k podávání
  • 100 g feta sýra
    rozdrobený
  • 1/2 stroužku česnek
    rozdrcený
  • 3 citronová kůra
    z 1/2 citronu
  • 1 špetka sušené chilli vločky
  • 1 balení listové těsto
    (asi 320 g)
  • 200 g jahody
    na plátky
  • řeřicha
    k podávání (nemusí být)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal328
  • tuky24g
  • nasycené13g
  • sacharidy20g
  • cukry3g
  • vláknina3g
  • proteín6g
  • sůl0.9g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 200 °C a vložte do ní plech, aby se nahřál.

  • krok 2

    Promíchejte crème fraîche, tymián, fetu, česnek, citron, chilli v misce vidličkou, dokud nebude směs úplně hladká. Dochuťte solí a mletým pepřem.

  • krok 3

    Rozložte těsto na kus pečícího papíru a ostrým nožem naznačte 1cm okraj kolem okraje těsta. Směs crème fraîche rozetřete na plát těsta a uhlaďte až k okrajům. Posypte plátky jahod a pečte 25 minut dozlatova. Na hotový koláč nasypte další lístky tymiánu a podávejte s rukolovým salátem a vychlazenou sklenkou rosé.

reklama
reklama
reklama
reklama