Jahodový koláč s fetou a tymiánem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 100 g crème fraîche
- 3 snítky tymián, čerstvý, otrhané listy, plus k podávání
- 100 g feta sýra, rozdrobený
- 1/2 stroužku česnek, rozdrcený
- 3 citronová kůra z 1/2 citronu
- 1 špetka sušené chilli vločky
- 1 balení listové těsto (asi 320 g)
- 200 g jahody, na plátky
- řeřicha, k podávání (nemusí být)
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 200 °C a vložte do ní plech, aby se nahřál.
- KROK 2
Promíchejte crème fraîche, tymián, fetu, česnek, citron, chilli v misce vidličkou, dokud nebude směs úplně hladká. Dochuťte solí a mletým pepřem.
- KROK 3
Rozložte těsto na kus pečícího papíru a ostrým nožem naznačte 1cm okraj kolem okraje těsta. Směs crème fraîche rozetřete na plát těsta a uhlaďte až k okrajům. Posypte plátky jahod a pečte 25 minut dozlatova. Na hotový koláč nasypte další lístky tymiánu a podávejte s rukolovým salátem a vychlazenou sklenkou rosé.