Jahodový koláč s fetou a tymiánem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 6 porcí
Přejít na suroviny
- 100 g crème fraîche
- 3 snítky tymiánčerstvý, otrhané listy, plus k podávání
- 100 g feta sýrarozdrobený
- 1/2 stroužku česnekrozdrcený
- 3 citronová kůraz 1/2 citronu
- 1 špetka sušené chilli vločky
- 1 balení listové těsto(asi 320 g)
- 200 g jahodyna plátky
- řeřichak podávání (nemusí být)
- kcal328
- tuky24g
- nasycené13g
- sacharidy20g
- cukry3g
- vláknina3g
- proteín6g
- sůl0.9g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 200 °C a vložte do ní plech, aby se nahřál.
krok 2
Promíchejte crème fraîche, tymián, fetu, česnek, citron, chilli v misce vidličkou, dokud nebude směs úplně hladká. Dochuťte solí a mletým pepřem.
krok 3
Rozložte těsto na kus pečícího papíru a ostrým nožem naznačte 1cm okraj kolem okraje těsta. Směs crème fraîche rozetřete na plát těsta a uhlaďte až k okrajům. Posypte plátky jahod a pečte 25 minut dozlatova. Na hotový koláč nasypte další lístky tymiánu a podávejte s rukolovým salátem a vychlazenou sklenkou rosé.