reklama

Suroviny

  • 100 g crème fraîche
  • 3 snítky tymián, čerstvý, otrhané listy, plus k podávání
  • 100 g feta sýra, rozdrobený
  • 1/2 stroužku česnek, rozdrcený
  • citronová kůra z 1/2 citronu
  • 1 špetka sušené chilli vločky
  • 1 balení listové těsto (asi 320 g)
  • 200 g jahody, na plátky
  • řeřicha, k podávání (nemusí být)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 200 °C a vložte do ní plech, aby se nahřál.

  • KROK 2

    Promíchejte crème fraîche, tymián, fetu, česnek, citron, chilli v misce vidličkou, dokud nebude směs úplně hladká. Dochuťte solí a mletým pepřem.

  • KROK 3

    Rozložte těsto na kus pečícího papíru a ostrým nožem naznačte 1cm okraj kolem okraje těsta. Směs crème fraîche rozetřete na plát těsta a uhlaďte až k okrajům. Posypte plátky jahod a pečte 25 minut dozlatova. Na hotový koláč nasypte další lístky tymiánu a podávejte s rukolovým salátem a vychlazenou sklenkou rosé.

reklama
reklama
reklama
reklama