Jahodový krambl
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření -
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 500 g jahody
- 1 bal. cukr vanilkový
- 150 g máslo studené
- 300 g mouka polohrubá
- 150 g cukr
- 1 špetka sůl
- 1 žloutek
- 25 g máslo na vymazání formy
- 30 g cukr moučkový
Postup přípravy
- KROK 1
Jahody zbavte stopek, nakrájejte na čtvrtky, vložte do mísy a promíchejte s vanilkovým cukrem. Nechte odležet asi 10 minut.
- KROK 2
Studené máslo nakrájejte na kostky asi 1 x 1 cm a dejte do mísy. Smíchejte s moukou, cukrem a špetkou soli. Přidejte žloutek a rukama promněte do drobenky. Drobenku chlaďte asi 20 minut.
- KROK 3
Změklým máslem vymažte pekáček nebo zapékací mísu o velikosti cca 35 x 20 cm . Předehřejte troubu na 200 stupňů horní a spodní ohřev. Dno zapékací mísy tence pokryjte drobenkou a navrch rovnoměrně rozložte jahody. Zbylou drobenkou jahody posypte.
- KROK 4
Krambl pečte asi 25 - 30 minut dozlatova a ihned po upečení posypte moučkovým cukrem. Podávejte vlažnou.