Jahodový parfait s Vin Santo, mascarpone a sušenkami biscotti
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Velmi snadné
- Na 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 250 g sušenky biscotti
- 100 ml Vin Santo nebo jiné sladké dezertní víno
- 400 g jahody, odstopkované a rozpůlené
- 50 g krupicový cukr
- 250 g mascarpone
- 300 ml smetana ke šlehání, lehce ušlehaná
Postup přípravy
- KROK 1
Sušenky dejte do igelitového sáčku a válečkem je lehce rozdrťte na větší kousky. Rozdrcené sušenky dejte do misky, pokapejte Vin Santo a promíchejte. V malé misce vidličkou rozmačkejte polovinu jahod s cukrem.
- KROK 2
Mascarpone ušlehejte ve středně velké míse a poté postupně vmíchejte šlehačku. Do 1litrové skleněné mísy rozložte polovinu namočených sušenek. Navrch dejte polovinu rozmačkaných jahod a poté polovinu směsi mascarpone. Opakujte, dokud vše nespotřebujete. Poslední by měla být vrstva krému. Zbylé jahody nakrájejte na plátky a rozložte navrch. Nechte vychladit v lednici a podávejte.