reklama

Suroviny

  • 250 g sušenky biscotti
  • 100 ml Vin Santo nebo jiné sladké dezertní víno
  • 400 g jahody, odstopkované a rozpůlené
  • 50 g krupicový cukr
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml smetana ke šlehání, lehce ušlehaná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Sušenky dejte do igelitového sáčku a válečkem je lehce rozdrťte na větší kousky. Rozdrcené sušenky dejte do misky, pokapejte Vin Santo a promíchejte. V malé misce vidličkou rozmačkejte polovinu jahod s cukrem.

  • KROK 2

    Mascarpone ušlehejte ve středně velké míse a poté postupně vmíchejte šlehačku. Do 1litrové skleněné mísy rozložte polovinu namočených sušenek. Navrch dejte polovinu rozmačkaných jahod a poté polovinu směsi mascarpone. Opakujte, dokud vše nespotřebujete. Poslední by měla být vrstva krému. Zbylé jahody nakrájejte na plátky a rozložte navrch. Nechte vychladit v lednici a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama