reklama

  • 200 g cukr
  • 200 ml voda
  • 500 g jahody
  • ½ ks citron

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal267
  • tuky0.3g
  • nasycené0g
  • sacharidy68.7g
  • cukry67.4g
  • vláknina4.3g
  • proteín1.5g
  • sůl0g

Postup přípravy

  • krok 1

    V hrnci svařte cukr s vodou. Mezitím omyjte, okrájejte a rozpůlte jahody. Očištěné jahody přidejte do sirupu v hrnci a tyčovým mixérem rozmixujte. Lahve vypláchněte horkou vodou.

  • krok 2

    Vymačkejte citron a přidejte šťávu do sirupu. Vše promíchejte a přeceďte přes jemné síto do misky. Jahodový sirup nalijte do čistých, vypláchnutých 500ml lahví. Sirup vydrží v chladu asi 4 týdny.

reklama
reklama
reklama
reklama