Jahodový sirup
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření -
- Snadné
- 3 lahve
Přejít na suroviny
- 200 g cukr
- 200 ml voda
- 500 g jahody
- ½ ks citron
- kcal267
- tuky0.3g
- nasycené0g
- sacharidy68.7g
- cukry67.4g
- vláknina4.3g
- proteín1.5g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
V hrnci svařte cukr s vodou. Mezitím omyjte, okrájejte a rozpůlte jahody. Očištěné jahody přidejte do sirupu v hrnci a tyčovým mixérem rozmixujte. Lahve vypláchněte horkou vodou.
krok 2
Vymačkejte citron a přidejte šťávu do sirupu. Vše promíchejte a přeceďte přes jemné síto do misky. Jahodový sirup nalijte do čistých, vypláchnutých 500ml lahví. Sirup vydrží v chladu asi 4 týdny.