Mrkvička s citronem a tymiánem
Využijte sladkou sezónní mrkev a připravte z ní skvělou přílohu. Bylinky, med a citrusy jí dodají dokonalou chuť.
Troubu předehřejte na 200 °C. Kousky kuřete, čtvrtky cibule, česnek, plátky citronu, chřest a hrášek dejte v jedné vrstvě do pekáče, poté posypte oreganem, pokapejte olivovým olejem a zalijte vývarem. Vše důkladně promíchejte, pak kousky kuřete potřete máslem a důkladně osolte a opepřete. Celý pekáč zakryjte alobalem a pečte 30 minut.
Odstraňte alobal a pečte dalších 20 až 30 minut do té doby, než je kuře propečené tak, že z něj vytéká šťáva a zelenina je měkká.
Rozpalte gril na nejvyšší stupeň. Pekáč dejte na pár minut pod gril, aby se kůže kuřete opekla, ale dejte pozor, aby se nespálil chřest. Servírujte přímo na pekáči nebo na talíři společně s křupavým chlebem, kterým můžete vytřít šťávu.