Jarní zelenina
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 200 g baby mrkev s natí, očištěná
- 200 g zelené fazolky
- 200 g chřest, odkrojené dřevnaté konce
- 200 g mražený hrášek
- 200 g bob zahradní, vyloupaný
- 200 g hlávkové zelí nebo kapusta, nakrouhané/á
- kousek máslo
- 2 lžičky cukr, krupice
Postup přípravy
- KROK 1
Přiveďte k varu vodu ve velkém rendlíku. Vložte mrkev a vařte 2 minuty, poté přidejte zelené fazolky a vařte ještě 1 minutu. Pak přidejte chřest, hrášek, boby a zelí nebo kapustu a vařte další 3 minuty. Ochutnejte, zda jsou mrkev a zelené fazolky hotové a poté vše pečlivě sceďte. Vraťe zeleninu zpět do rendlíku společně s máslem a cukrem. Osolte, opepřete nebo jinak okořeňte dle chuti. Promíchejte a můžete servírovat.