Játra na cibuli
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 4 plátky uzené slaniny
- 2 lžíce hladké mouky
- špetka sušené šalvěje(volitelné)
- 400 g jater
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibulenakrájená na tenké plátky
- 300 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- kcal504
- tuky23g
- nasycené7g
- sacharidy23g
- cukry7g
- vláknina3g
- proteín53g
- sůl2.5g
Postup přípravy
krok 1
Slaninu opečte na velké nepřilnavé pánvi dokřupava.
krok 2
Mezitím smíchejte mouku a šalvěj a v této směsi obalte játra. Vyjměte slaninu z pánve a dejte stranou. Do pánve přidejte olej a játra opékejte asi 1 minutu z každé strany. Vyjměte z pánve a poté smažte cibuli, dokud nezměkne. Vmíchejte vývar a protlak, poté nechte 5 minut povařit.
krok 3
Vložte játra zpět do pánve a vařte 3 minuty, dokud nebudou hotová. Podávejte se slaninou nalámanou navrchu a trochou kaše.