reklama

  • 4 plátky uzené slaniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • špetka sušené šalvěje
    (volitelné)
  • 400 g jater
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
    nakrájená na tenké plátky
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal504
  • tuky23g
  • nasycené7g
  • sacharidy23g
  • cukry7g
  • vláknina3g
  • proteín53g
  • sůl2.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Slaninu opečte na velké nepřilnavé pánvi dokřupava.

  • krok 2

    Mezitím smíchejte mouku a šalvěj a v této směsi obalte játra. Vyjměte slaninu z pánve a dejte stranou. Do pánve přidejte olej a játra opékejte asi 1 minutu z každé strany. Vyjměte z pánve a poté smažte cibuli, dokud nezměkne. Vmíchejte vývar a protlak, poté nechte 5 minut povařit.

  • krok 3

    Vložte játra zpět do pánve a vařte 3 minuty, dokud nebudou hotová. Podávejte se slaninou nalámanou navrchu a trochou kaše.

reklama
reklama
reklama
reklama