Jednoduchá jahodová pěna
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- plus chlazení
- Velmi snadné
- Porce 6
Skip to ingredients
Suroviny
- 3 ks bílek
- 50 g třtinový cukr krupice
- 300 g jahody, očištěné a rozpůlené
- 150 ml vysokoprocentní smetana, lehce ušlehaná
Postup přípravy
- KROK 1
Jahody vložte do mixéru a rozmixujte na pyré.
- KROK 2
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a poté do něj zašlehejte cukr, aby vznikla lesklá sněhová hmota. Následně vmíchejte smetanu a poté jahodové pyré, ale dejte si pozor, aby se pyré v pěně zcela nerozmíchalo, ale vytvořilo pár efektních červených vírů. Nakonec pěnu rozdělte do sklenic, nechte několik hodin chladit a teprve poté podávejte.