Jednoduchá jahodová pěna
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- plus chlazení
- Velmi snadné
- Porce 6
Přejít na suroviny
- 3 ks bílek
- 50 g třtinový cukr krupice
- 300 g jahodyočištěné a rozpůlené
- 150 ml vysokoprocentní smetanalehce ušlehaná
- kcal170
- tuky12.8g
- nasycené0g
- sacharidy12.2g
- cukry0g
- vláknina0.6g
- proteín2.5g
- sůl0.11g
Postup přípravy
krok 1
Jahody vložte do mixéru a rozmixujte na pyré.
krok 2
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a poté do něj zašlehejte cukr, aby vznikla lesklá sněhová hmota. Následně vmíchejte smetanu a poté jahodové pyré, ale dejte si pozor, aby se pyré v pěně zcela nerozmíchalo, ale vytvořilo pár efektních červených vírů. Nakonec pěnu rozdělte do sklenic, nechte několik hodin chladit a teprve poté podávejte.