
Jednoduchá jahodová pěna
Porce 6
Velmi snadné
Celkový čas:
plus chlazení
Pouze čtyři ingredience a dvacet minut vám bude stačit na přípravu této jednoduché jahodové pěny. Navíc jde o báječnou nízkokalorickou alternativu dezertu, kterou si můžou bez výčitek dopřát i ti, kteří drží dietu.
Přejít na suroviny
- 3 ks bílek
- 50 g třtinový cukr krupice
- 300 g jahodyočištěné a rozpůlené
- 150 ml vysokoprocentní smetanalehce ušlehaná
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal170
- tuky12.8g
- nasycené0g
- sacharidy12.2g
- cukry0g
- vláknina0.6g
- proteín2.5g
- sůl0.11g
Postup přípravy
krok 1
Jahody vložte do mixéru a rozmixujte na pyré.
krok 2
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a poté do něj zašlehejte cukr, aby vznikla lesklá sněhová hmota. Následně vmíchejte smetanu a poté jahodové pyré, ale dejte si pozor, aby se pyré v pěně zcela nerozmíchalo, ale vytvořilo pár efektních červených vírů. Nakonec pěnu rozdělte do sklenic, nechte několik hodin chladit a teprve poté podávejte.