Jednoduchá omáčka na krůtu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 8 porcí
Přejít na suroviny
- 2 lžíce hladká mouka
- 700 ml vývardrůbeží
- 2 lžíce marsalavíno
- kcal95
- tuky6g
- nasycené1g
- sacharidy7g
- cukry1g
- vláknina0g
- proteín3g
- sůl0.4g
Postup přípravy
krok 1
Z pekáčku, ve kterém pečete krůtu, odeberte krůtí tuk a vložte ho do kastrůlku. Asi 4 polévkové lžíce tuku v pekáčku ponechte spolu s vypečenou šťávou. Postavte kastrůlek na mírný plamen a rozmíchejte v tuku mouku, aby vznikla pasta.
krok 2
Postupně přilévejte vývar a míchejte. Jakmile přidáte všechen vývar, míchejte, dokud se omáčka nezačne vařit. Pak přidejte marsalu. Snižte teplotu a vařte 5 minut do zhoustnutí podle vaší chuti.