Jednoduchá polévka s udon nudlemi
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 kostka zeleninový bujón
- 50 ml teriyaki omáčka
- 1 lžíce rostlinný olej
- 140 g žampiony hnědé, na plátky
- 1/2 svazku jarní cibulka, na tenké plátky
- 140 g udon nudle
- 200 g špenát, čerstvý listový
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velkém hrnci rozpusťte v 1 litru vody kostku bujonu a vmíchejte teriyaki omáčku. Zatímco se polévkový základ vaří, na pánvi rozehřejte olej a žampiony opékejte na prudkém ohni 2–3 minuty, dokud nezezlátnou. Přidejte jarní cibulku a opékejte ještě 1 minutu, poté odstavte.
- KROK 2
Jakmile se polévkový základ přivede k varu, přidejte nudle a vařte 4 minuty. Přidejte špenát a vařte ještě 1 minutu, dokud nezvadne. Vmíchejte houby, jarní cibulku, ochuťte solí a pepřem a podávejte.