reklama

Suroviny

  • 1 kostka zeleninový bujón
  • 50 ml teriyaki omáčka
  • 1 lžíce rostlinný olej
  • 140 g žampiony hnědé, na plátky
  • 1/2 svazku jarní cibulka, na tenké plátky
  • 140 g udon nudle
  • 200 g špenát, čerstvý listový

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velkém hrnci rozpusťte v 1 litru vody kostku bujonu a vmíchejte teriyaki omáčku. Zatímco se polévkový základ vaří, na pánvi rozehřejte olej a žampiony opékejte na prudkém ohni 2–3 minuty, dokud nezezlátnou. Přidejte jarní cibulku a opékejte ještě 1 minutu, poté odstavte.

  • KROK 2

    Jakmile se polévkový základ přivede k varu, přidejte nudle a vařte 4 minuty. Přidejte špenát a vařte ještě 1 minutu, dokud nezvadne. Vmíchejte houby, jarní cibulku, ochuťte solí a pepřem a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama