
Jednoduchá vajíčková pomazánka
10 porcí
Snadné
Příprava
Vaření
Nejjednoduší vajíčková pomazánka, která chutná naprosto luxusně díky spojení s čerstvou řeřichou. Skvělý tip na oběd s sebou nebo svačinu na cesty, která vás zaručeně zasytí a ještě si na ní pochutnáte.
Přejít na suroviny
- 6 ks vejce
- 8 lžic majonéza
- hrst řeřichanahrubo nasekaná
- 20 ks drobné pečivorohlíky nebo plátky chleba
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal265
- tuky15g
- nasycené3g
- sacharidy24g
- cukry2g
- vláknina2g
- proteín10g
- sůl0.88g
Postup přípravy
krok 1
Vejce uvařte natvrdo (zabere to 10 minut), poté horkou vodu slijte a 5 minut je chlaďte ve studené vodě. Oloupejte, nahrubo nakrájejte a dejte je do mísy.
krok 2
Řeřichu nasekejte nahrubo, smíchejte ji s nakrájenými vajíčky a majonézou. Podle chuti osolte a opepřete. Vzniklou pomazánkou potřete kousky pečiva.