Jednoduchá vanilková zmrzlina
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Plus mrazení
- Snadné
- 4 větší porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 500 g custard (anglický vaječný krém ze směsi vajec, vanilky, smetany a cukru)
- 284 ml smetana ke šlehání, s vysokým obsahem tuku
Postup přípravy
- KROK 1
Příprava ve zmrzlinovači: Obě ingredience dobře promíchejte a pak je ve výrobníku na zmrzlinu šlehejte tak dlouho, dokud nevznikna hmota, kterou lze nabrat lžící. Tu přesuňte do mrazuvzdorné nádoby a dejte ztuhnout do mrazáku na tak dlouho, jak bude potřeba.
- KROK 2
Příprava bez zmrzlinovače: Smíchejte obě ingredience v misce a dejte je do mrazáku asi na 90 minut, dokud směs nezačne na okrajích tuhnout. Poté dobře promíchejte a stejný proces opakujte ještě dvakrát, dokud nebude směs hladká a zmrzlá. Pak dejte směs ztuhnout do mrazáku na tak dlouho, jak je potřeba.