Jednoduchá vanilková zmrzlina
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Plus mrazení
- Snadné
- 4 větší porce
Přejít na suroviny
- 500 g custard(anglický vaječný krém ze směsi vajec, vanilky, smetany a cukru)
- 284 ml smetana ke šlehánís vysokým obsahem tuku
- kcal498
- tuky46g
- nasycené26g
- sacharidy21g
- cukry8g
- vláknina0g
- proteín4g
- sůl0.2g
Postup přípravy
krok 1
Příprava ve zmrzlinovači: Obě ingredience dobře promíchejte a pak je ve výrobníku na zmrzlinu šlehejte tak dlouho, dokud nevznikna hmota, kterou lze nabrat lžící. Tu přesuňte do mrazuvzdorné nádoby a dejte ztuhnout do mrazáku na tak dlouho, jak bude potřeba.
krok 2
Příprava bez zmrzlinovače: Smíchejte obě ingredience v misce a dejte je do mrazáku asi na 90 minut, dokud směs nezačne na okrajích tuhnout. Poté dobře promíchejte a stejný proces opakujte ještě dvakrát, dokud nebude směs hladká a zmrzlá. Pak dejte směs ztuhnout do mrazáku na tak dlouho, jak je potřeba.