reklama

Suroviny

  • 500 g custard (anglický vaječný krém ze směsi vajec, vanilky, smetany a cukru)
  • 284 ml smetana ke šlehání, s vysokým obsahem tuku

Postup přípravy

  • KROK 1

    Příprava ve zmrzlinovači: Obě ingredience dobře promíchejte a pak je ve výrobníku na zmrzlinu šlehejte tak dlouho, dokud nevznikna hmota, kterou lze nabrat lžící. Tu přesuňte do mrazuvzdorné nádoby a dejte ztuhnout do mrazáku na tak dlouho, jak bude potřeba.

  • KROK 2

    Příprava bez zmrzlinovače: Smíchejte obě ingredience v misce a dejte je do mrazáku asi na 90 minut, dokud směs nezačne na okrajích tuhnout. Poté dobře promíchejte a stejný proces opakujte ještě dvakrát, dokud nebude směs hladká a zmrzlá. Pak dejte směs ztuhnout do mrazáku na tak dlouho, jak je potřeba.

reklama
reklama
reklama
reklama