Jednoduchá zmrzlina z vánočního pudinku
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- + mražení
- Velmi snadné
- 10 porcí
Přejít na suroviny
- 4 ks velký žloutek
- 100 g cukr krupice
- 175 g zbytky britského vánočního pudinku
- 2 až 3 lžíce brandy nebo pomerančový likér
- 300 ml vysokotučná smetana ke šlehání
- kcal288
- tuky20g
- nasycené12g
- sacharidy21g
- cukry19g
- vláknina0g
- proteín4g
- sůl0.2g
Postup přípravy
krok 1
Žloutky a cukr šlehejte elektrickým šlehačem 10 minut, dokud nezesvětlají a nezhoustnou. Vánoční pudink rozdrobte vidličkou a vmíchejte ho do vaječné směsi, aby se v ní rovnoměrně rozptýlil, pak přilijte brandy a znovu promíchejte.
krok 2
V jiné míse ušlehejte smetanu do měkkých špiček a pak ji velkou kovovou lžící vmíchejte do směsi. Následně směs nalijte do mrazuvzdorné nádoby, dobře ji zakryjte a dejte na několik hodin do mrazáku, aby směs ztuhla.