reklama

  • 150 g hladké mouky
  • 3lžička sůl
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 150 ml mléka
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 3 lžíce másla

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal488
  • tuky19g
  • nasycené11g
  • sacharidy64g
  • cukry7g
  • vláknina3g
  • proteín14g
  • sůl1.41g

Postup přípravy

  • krok 1

    Dejte mouku, prášek do pečiva se špetku soli do mísy. Promíchejte, abyste mírně provzdušnili mouku. Uprostřed vytvořte důlek, rozklepněte do něj vejce a nalijte mléko a lžíci javorového sirupu. Šlehejte, dokud nevznikne husté, hladké těsto.

  • krok 2

    Rozehřejte nepřilnavou pánev na středním ohni a přidejte 1 lžíci másla. Rozetřete po dně pánve a přebytek nalijte do malé misky – chcete jen malou vrstvu tuku na dně pánve, jinak by okraje lívanců mohly ztvrdnout místo toho, aby byly rovnoměrně zlatohnědé.

  • krok 3

    Přidejte 2-3 lžíce těsta, abyste vytvořili malé až středně velké palačinky, asi 10 cm široké. Dělejte to po dávkách, aby se lívance během pečení neslepily. Smažte 2-3 minuty, dokud se na povrchu neobjeví bubliny a okraje neztuhnou. Otočte a smažte další 1-2 minuty, dokud nejsou zlatavé na obou stranách. Udržujte na teplém talíři, zatímco připravujete zbytek. Opakujte se zbývajícím máslem a těstem, dokud není vše spotřebováno. Podávejte nejlépe s co nejvíce javorovým sirupem a máslem.

reklama
reklama
reklama
reklama