
Jednoduché americké lívance
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- Porce 2
- 150 g hladké mouky
- 3lžička sůl
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 vejce
- 150 ml mléka
- 3 lžíce javorového sirupu
- 3 lžíce másla
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal488
- tuky19g
- nasycené11g
- sacharidy64g
- cukry7g
- vláknina3g
- proteín14g
- sůl1.41g
Postup přípravy
krok 1
Dejte mouku, prášek do pečiva se špetku soli do mísy. Promíchejte, abyste mírně provzdušnili mouku. Uprostřed vytvořte důlek, rozklepněte do něj vejce a nalijte mléko a lžíci javorového sirupu. Šlehejte, dokud nevznikne husté, hladké těsto.
krok 2
Rozehřejte nepřilnavou pánev na středním ohni a přidejte 1 lžíci másla. Rozetřete po dně pánve a přebytek nalijte do malé misky – chcete jen malou vrstvu tuku na dně pánve, jinak by okraje lívanců mohly ztvrdnout místo toho, aby byly rovnoměrně zlatohnědé.
krok 3
Přidejte 2-3 lžíce těsta, abyste vytvořili malé až středně velké palačinky, asi 10 cm široké. Dělejte to po dávkách, aby se lívance během pečení neslepily. Smažte 2-3 minuty, dokud se na povrchu neobjeví bubliny a okraje neztuhnou. Otočte a smažte další 1-2 minuty, dokud nejsou zlatavé na obou stranách. Udržujte na teplém talíři, zatímco připravujete zbytek. Opakujte se zbývajícím máslem a těstem, dokud není vše spotřebováno. Podávejte nejlépe s co nejvíce javorovým sirupem a máslem.