reklama

  • 150 g sůl
  • 150 g cukr
    krystal
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 2 lžíce mléko
  • 2 ks vejce
    rozšlehaná
  • 50 g mouka hladká
  • 75 g kakao
  • 80 g čokoládové čočky
    nebo nakrájená tabulka čokolády

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal346
  • tuky22g
  • nasycené13g
  • sacharidy30g
  • cukry25g
  • vláknina2g
  • proteín5g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Máslo nakrájejte na kousky. Vložte je do skleněné zapékací misky o rozměrech 20 x 20 cm a dejte rozpustit do mikrovlnné trouby – vždy po 20 sekundách zkontrolujte a promíchejte. Pak krouživým pohybem mísy rozlijte máslo po stěnách a přelijte do mísy.

  • krok 2

    Do mísy s máslem přidejte cukr a ručním nebo elektrickým šlehačem šlehejte, dokud není směs krémová.

  • krok 3

    Ve další misce smíchejte vanilkový extrakt, mléko a prošlehaná vejce. Směs pak po troškách zašlehejte do cukru s máslem. Vždy přidejte další várku, až když se ta předchozí zcela spojí s máslem.

  • krok 4

    Mouku s kakaem prosijte a opatrně vmíchejte do těsta. Nakonec vmíchejte čokoládu.

  • krok 5

    Kakaovou směs přelijte do máslem vymazané zapékací misy a stěrkou ji uhlaďte. Dejte do mikrovlnky na 5 minut nebo dokud nejsou brownies nenaběhnout a nejsou a na dotek pevné. Pokud jsou uprostřed ještě trochu tekuté, nevadí, po vyjmutí z mikrovlnné trouby ještě dojdou.

  • krok 6

    Horkou misku dejte na chladící mřížku a nechte alespoň 20 minut ztuhnout. Nakrájejte na 8 čtverců. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží tři dny.

reklama
reklama
reklama
reklama