Jednoduché carpaccio z červené řepy s kozím sýrem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Bez vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 300 g vařená řepa(čerstvá nebo vakuově balená, ne zavařená)
- 200 g kozí sýrnapříklad Sainte-Maure de Touraine nebo Capricorn
- 4 hrsti salátová směs s drobnými lístkyobsahující rukolu a bylinky
Na zálivku
- 1 stroužek česnekupodrcený
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička dijonská hořčice
- 1 lžička tekutý med
- 4 lžíce olej z vlašských ořechů
- kcal302
- tuky24g
- nasycené10g
- sacharidy9g
- cukry6g
- vláknina2g
- proteín13g
- sůl1.2g
Postup přípravy
krok 1
Červenou řepu nakrájejte na tenké plátky, buď velmi ostrým nožem, nebo na mandolíně. Rozložte překrývající se plátky na čtyři talíře.
krok 2
Všechny ingredience na zálivku dejte do sklenice, nasaďte víčko a dobře protřeste, aby se promíchaly. Trochu pokapejte červenou řepu. Kozí sýr nakrájejte na 12 plátků a na každou porci červené řepy dejte 3 plátky. Listy salátu zalijte trochou zálivky a poté na každou porci sýra položte několik listků salátu. Pokapte zbylou zálivkou.