reklama

Suroviny

  • 300 g vařená řepa, (čerstvá nebo vakuově balená, ne zavařená)
  • 200 g kozí sýr, například Sainte-Maure de Touraine nebo Capricorn
  • 4 hrsti salátová směs s drobnými lístky, obsahující rukolu a bylinky

Na zálivku

  • 1 stroužek česneku, podrcený
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička dijonská hořčice
  • 1 lžička tekutý med
  • 4 lžíce olej z vlašských ořechů

Postup přípravy

  • KROK 1

    Červenou řepu nakrájejte na tenké plátky, buď velmi ostrým nožem, nebo na mandolíně. Rozložte překrývající se plátky na čtyři talíře.

  • KROK 2

    Všechny ingredience na zálivku dejte do sklenice, nasaďte víčko a dobře protřeste, aby se promíchaly. Trochu pokapejte červenou řepu. Kozí sýr nakrájejte na 12 plátků a na každou porci červené řepy dejte 3 plátky. Listy salátu zalijte trochou zálivky a poté na každou porci sýra položte několik listků salátu. Pokapte zbylou zálivkou.

reklama
reklama
reklama
reklama