reklama

  • 300 g vařená řepa
    (čerstvá nebo vakuově balená, ne zavařená)
  • 200 g kozí sýr
    například Sainte-Maure de Touraine nebo Capricorn
  • 4 hrsti salátová směs s drobnými lístky
    obsahující rukolu a bylinky

Na zálivku

  • 1 stroužek česneku
    podrcený
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička dijonská hořčice
  • 1 lžička tekutý med
  • 4 lžíce olej z vlašských ořechů

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal302
  • tuky24g
  • nasycené10g
  • sacharidy9g
  • cukry6g
  • vláknina2g
  • proteín13g
  • sůl1.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Červenou řepu nakrájejte na tenké plátky, buď velmi ostrým nožem, nebo na mandolíně. Rozložte překrývající se plátky na čtyři talíře.

  • krok 2

    Všechny ingredience na zálivku dejte do sklenice, nasaďte víčko a dobře protřeste, aby se promíchaly. Trochu pokapejte červenou řepu. Kozí sýr nakrájejte na 12 plátků a na každou porci červené řepy dejte 3 plátky. Listy salátu zalijte trochou zálivky a poté na každou porci sýra položte několik listků salátu. Pokapte zbylou zálivkou.

reklama
reklama
reklama
reklama