Crostini s krabím masem a guacamole
Máte - li po ruce hotové guacamole a kupované crostiti, je sestavení téhle party pochoutky otázkou pár minut.
Troubu rozehřejte na 150 °C. Ve velkém ohnivzdorném hrnci rozehřejte olej, vložte cibuli a zvolna restujte 8 minut. Přidejte česnek a všechno koření a opékejte 1 minutu. Poté postupně přidejte mleté maso, opékejte jej, míchejte a rozbíjete přitom vařečkou hrudky. Pokračujte do zhnědnutí a úplného opečení masa. Vmíchejte rajčata, přidejte půl plechovky vody, poté rozdrobte do hrnce kostky bujonu. Podle potřeby osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.
Přikryjte poklicí, vložte do trouby a duste 30 minut. Přidejte papriky a sušená rajčata a duste dalších 30 minut, dokud papriky nezměknou. Vmíchejte fazole a nechte je prohřát.
Podávejte s rýží basmati, nakrájeným avokádem a tortilla chipsy, doplněné miskou zakysané smetany.
Pokud chcete použít pomalý hrnec, restujte cibuli na pánvi po dobu 8 minut, poté přidejte česnek, koření a minutu restujte. Postupně přidávejte a opékejte mleté maso do zhnědnutí. Pak vložte do pomalého hrnce s rajčaty, paprikou, sušenými rajčaty a fazolemi, rozdrobte kostky bujonu, podle potřeby dosolte a opepřete. Vařte na stupeň low po dobu 8-10 hodin, poté podávejte jako výše.