reklama

Suroviny

  • 0,5 svazku petrželky
  • 0,5 svazku koriandru
  • 2 stonky máty
  • 200 g jogurt
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • 1 avokádo
  • 150 g cherry rajčat
  • 120 g hlávkového salátu
  • 60 g rukoly
  • 1 lžíce oleje
  • 400 g falafelu
  • 4 wrapy
  • 2 lžíce ajvaru

Postup přípravy

  • KROK 1

    Opláchněte petrželku, koriandr a mátu a osušte. Otrhejte všechny lístky ze stonků, nasekejte nadrobno a smíchejte s jogurtem a citronovou šťávou. Dip dochuťte solí a pepřem.

  • KROK 2

    Avokádo rozpulte, vyjměte pecku a dužinu opatrně vydlabejte lžící. Avokádo nakrájejte na tenké měsíčky, pokapte citronovou šťávou a dejte stranou.

  • KROK 3

    Cherry rajčata omyjte a rozpůlte. Okurku omyjte a nakrájejte na kostičky. Rukolu propláchneme v cedníku a nechte okapat.

  • KROK 4

    Na pánvi rozehřejte řepkový olej. Falafel v něm pečte cca 5 minut (nebo podle návodu na obalu) dozlatova.

  • KROK 5

    Wrapy ohřejte podle návodu na obalu (např. ohřejte na pánvi nebo v mikrovlnné troubě). Na každý talíř položte jeden wrap, rovnoměrně potřete ajvarem. Poté rozprostřete všechny připravené ingredience a wrap zabalte. Podávejte s jogurtovou omáčkou.

reklama
reklama
reklama
reklama