
Jednoduché krevety se zeleným chřestem
Krevety s chřestem jsou elegantní, ale přesto velmi jednoduché jídlo. Pokud přidáte trochu chilli, dodáte pokrmu špetku pikantnosti. Tento lehký pokrm je ideální pro romantickou večeři ve dvou. Doporučujeme podávat se sklenkou vychlazeného bílého vína. Krevety s chřestem můžeme podávat samotné, pokud by vám ale chyběla příloha, doporučujeme čerstvé pečivo, brambory nebo těstoviny.
- 500 g zelený chřest
- 30 ml olivový olej
- 4 stroužky česneknadrobno nasekaný
- 500 g krevety
- 3 g sůl
- 3 g chilli vločky
- 10 g petrželka hladkolistánadrobno nasekaná
- 1/2 limetašťáva vymačkaná
- 15 g máslo
Nutriční hodnoty: Na porci
- kcal400
- tuky20g
- nasycené5g
- sacharidy10g
- cukry3g
- vláknina4g
- proteín40g
- sůl1g
Postup přípravy
krok 1
Krevety očistěte a zbavte střívek. Poté je opláchněte pod tekoucí studenou vodou a osušte papírovou utěrkou. Přesuňte krevety do široké mísy, smíchejte je s 15 ml olivového oleje, chilli vločkami, solí, 3 nasekanými stroužky česneku, limetovou šťávou a nasekanou petrželkou.
krok 2
Chřest omyjte a odřízněte dřevnaté konce.
krok 3
Na pánvi rozehřejte zbylých 15 ml olivového oleje. Vhoďte chřest a 1 nasekaný stroužek česneku. Zahřívejte, až zelenina změkne. Poté přidejte krevety a opékejte asi 2-3 minuty. Nakonec přidejte máslo, promíchejte a dosolte. Podávejte.