reklama

  • 500 g zelený chřest
  • 30 ml olivový olej
  • 4 stroužky česnek
    nadrobno nasekaný
  • 500 g krevety
  • 3 g sůl
  • 3 g chilli vločky
  • 10 g petrželka hladkolistá
    nadrobno nasekaná
  • 1/2 limeta
    šťáva vymačkaná
  • 15 g máslo

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal400
  • tuky20g
  • nasycené5g
  • sacharidy10g
  • cukry3g
  • vláknina4g
  • proteín40g
  • sůl1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Krevety očistěte a zbavte střívek. Poté je opláchněte pod tekoucí studenou vodou a osušte papírovou utěrkou. Přesuňte krevety do široké mísy, smíchejte je s 15 ml olivového oleje, chilli vločkami, solí, 3 nasekanými stroužky česneku, limetovou šťávou a nasekanou petrželkou.

  • krok 2

    Chřest omyjte a odřízněte dřevnaté konce.

  • krok 3

    Na pánvi rozehřejte zbylých 15 ml olivového oleje. Vhoďte chřest a 1 nasekaný stroužek česneku. Zahřívejte, až zelenina změkne. Poté přidejte krevety a opékejte asi 2-3 minuty. Nakonec přidejte máslo, promíchejte a dosolte. Podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama