reklama

Suroviny

  • 500 g zelený chřest
  • 30 ml olivový olej
  • 4 stroužky česnek, nadrobno nasekaný
  • 500 g krevety
  • 3 g sůl
  • 3 g chilli vločky
  • 10 g petrželka hladkolistá, nadrobno nasekaná
  • 1/2 limeta, šťáva vymačkaná
  • 15 g máslo

Postup přípravy

  • KROK 1

    Krevety očistěte a zbavte střívek. Poté je opláchněte pod tekoucí studenou vodou a osušte papírovou utěrkou. Přesuňte krevety do široké mísy, smíchejte je s 15 ml olivového oleje, chilli vločkami, solí, 3 nasekanými stroužky česneku, limetovou šťávou a nasekanou petrželkou.

  • KROK 2

    Chřest omyjte a odřízněte dřevnaté konce.

  • KROK 3

    Na pánvi rozehřejte zbylých 15 ml olivového oleje. Vhoďte chřest a 1 nasekaný stroužek česneku. Zahřívejte, až zelenina změkne. Poté přidejte krevety a opékejte asi 2-3 minuty. Nakonec přidejte máslo, promíchejte a dosolte. Podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama