Jednoduché krevety se zeleným chřestem
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- Na 3 porce
Suroviny
- 500 g zelený chřest
- 30 ml olivový olej
- 4 stroužky česnek, nadrobno nasekaný
- 500 g krevety
- 3 g sůl
- 3 g chilli vločky
- 10 g petrželka hladkolistá, nadrobno nasekaná
- 1/2 limeta, šťáva vymačkaná
- 15 g máslo
Postup přípravy
- KROK 1
Krevety očistěte a zbavte střívek. Poté je opláchněte pod tekoucí studenou vodou a osušte papírovou utěrkou. Přesuňte krevety do široké mísy, smíchejte je s 15 ml olivového oleje, chilli vločkami, solí, 3 nasekanými stroužky česneku, limetovou šťávou a nasekanou petrželkou.
- KROK 2
Chřest omyjte a odřízněte dřevnaté konce.
- KROK 3
Na pánvi rozehřejte zbylých 15 ml olivového oleje. Vhoďte chřest a 1 nasekaný stroužek česneku. Zahřívejte, až zelenina změkne. Poté přidejte krevety a opékejte asi 2-3 minuty. Nakonec přidejte máslo, promíchejte a dosolte. Podávejte.