Jednoduché kuře alfredo
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Suroviny
- 2 velká kuřecí prsa
- 20 g máslo
- 2 lžíce extra panenský olivový olej
- 2 velké stroužky česneku, prolisované
- 300 g fettuccine nebo tagliatelle
- 150 ml smetana ke šlehání (40%)
- 80 g parmazán, jemně nastrouhaný, plus navíc k podávání
- 20 g hladkolistá petrželka, nasekaná najemno
Postup přípravy
- KROK 1
Kuře pořádně osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Rozehřejte ve velké pánvi máslo a olej na střední teplotu. Maso opečte 8–10 minut z každé strany, musí být zlaté a uvnitř propečené. Přidejte do pánve česnek a restujte dalších pár minut a pořád míchejte, nenechte česnek spálit. Přendejte kuře na talíř a nechte 5 minut v teple odpočívat. Pak jej nakrájejte na tenké plátky.
- KROK 2
Mezitím přiveďte ve velkém hrnci k varu osolenou vodu a vsypte do ní těstoviny. Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Jakmile jsou al dente, odeberte velký hrnek vody, v níž se těstoviny vařily a pak sceďte.
- KROK 3
Přidejte 100 ml vody z těstovin do pánve po kuřeti, oškrábejte všechny přípečky ze dna pánve a poté vlijte smetanu. Za občasného promíchávání vařte 2 minuty a poté stáhněte z plotny. Vmíchejte parmazán, většinu petrželky (trochu si odložte stranou na závěrečné posypání) a přidejte také šťávu, která vytekla z kuřecího masa. Podle chuti osolte.
- KROK 4
Do omáčky vmíchejte těstoviny. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte ještě trošku vody z těstovin. Rozdělte na talíře, navrch dejte nakrájené kuře a posypte uchovanou petrželkou a parmazánem. Před podáváním ještě jednou dobře opepřete čerstvě mletým pepřem.