reklama

Suroviny

  • 2 velká kuřecí prsa
  • 20 g máslo
  • 2 lžíce extra panenský olivový olej
  • 2 velké stroužky česneku, prolisované
  • 300 g fettuccine nebo tagliatelle
  • 150 ml smetana ke šlehání (40%)
  • 80 g parmazán, jemně nastrouhaný, plus navíc k podávání
  • 20 g hladkolistá petrželka, nasekaná najemno

Postup přípravy

  • KROK 1

    Kuře pořádně osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Rozehřejte ve velké pánvi máslo a olej na střední teplotu. Maso opečte 8–10 minut z každé strany, musí být zlaté a uvnitř propečené. Přidejte do pánve česnek a restujte dalších pár minut a pořád míchejte, nenechte česnek spálit. Přendejte kuře na talíř a nechte 5 minut v teple odpočívat. Pak jej nakrájejte na tenké plátky.

  • KROK 2

    Mezitím přiveďte ve velkém hrnci k varu osolenou vodu a vsypte do ní těstoviny. Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Jakmile jsou al dente, odeberte velký hrnek vody, v níž se těstoviny vařily a pak sceďte.

  • KROK 3

    Přidejte 100 ml vody z těstovin do pánve po kuřeti, oškrábejte všechny přípečky ze dna pánve a poté vlijte smetanu. Za občasného promíchávání vařte 2 minuty a poté stáhněte z plotny. Vmíchejte parmazán, většinu petrželky (trochu si odložte stranou na závěrečné posypání) a přidejte také šťávu, která vytekla z kuřecího masa. Podle chuti osolte.

  • KROK 4

    Do omáčky vmíchejte těstoviny. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte ještě trošku vody z těstovin. Rozdělte na talíře, navrch dejte nakrájené kuře a posypte uchovanou petrželkou a parmazánem. Před podáváním ještě jednou dobře opepřete čerstvě mletým pepřem.

reklama
reklama
reklama
reklama