reklama

  • 600 g květák
  • 1 cibule
  • 0,5 svazku petrželka
  • 200 g sýr
    typu Ementál
  • 150 g ovesné vločky
  • 2 vejce
  • 100 g tvaroh
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce strouhanka
  • 4 lžíce olej
    na smažení

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal214
  • tuky12.5g
  • nasycené5.5g
  • sacharidy14.5g
  • cukry2.5g
  • vláknina3.5g
  • proteín10.5g
  • sůl0.8g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na květákové placičky očistěte květák, nakrájejte nahrubo a poté nasekejte v kuchyňském robotu. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Petržel omyjte a osušte, otrhejte lístky a nasekejte nadrobno. Sýr nastrouhejte nahrubo.

  • krok 2

    Ve velké míse důkladně promíchejte nakrájený květák s cibulí, petrželkou, sýrem, ovesnými vločkami, vejci, tvarohem a kořením. Nechte 10 minut odležet při pokojové teplotě.

  • krok 3

    Ze směsi vytvarujte 14 placiček. Strouhanku dejte do hlubokého talíře a placičky v ní obalte. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Talíř vyložte kuchyňským papírem.

  • krok 4

    Zeleninové placičky smažte z obou stran na středně vysokém ohni 3–4 minuty z každé strany, dokud nebudou křupavé a dozlatova. Vyjměte z pánve a položte na připravený talíř.

reklama
reklama
reklama
reklama