Jednoduché květákové placičky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 14 kusů
Přejít na suroviny
- 600 g květák
- 1 cibule
- 0,5 svazku petrželka
- 200 g sýrtypu Ementál
- 150 g ovesné vločky
- 2 vejce
- 100 g tvaroh
- sůl a pepř
- 2 lžíce strouhanka
- 4 lžíce olejna smažení
- kcal214
- tuky12.5g
- nasycené5.5g
- sacharidy14.5g
- cukry2.5g
- vláknina3.5g
- proteín10.5g
- sůl0.8g
Postup přípravy
krok 1
Na květákové placičky očistěte květák, nakrájejte nahrubo a poté nasekejte v kuchyňském robotu. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Petržel omyjte a osušte, otrhejte lístky a nasekejte nadrobno. Sýr nastrouhejte nahrubo.
krok 2
Ve velké míse důkladně promíchejte nakrájený květák s cibulí, petrželkou, sýrem, ovesnými vločkami, vejci, tvarohem a kořením. Nechte 10 minut odležet při pokojové teplotě.
krok 3
Ze směsi vytvarujte 14 placiček. Strouhanku dejte do hlubokého talíře a placičky v ní obalte. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Talíř vyložte kuchyňským papírem.
krok 4
Zeleninové placičky smažte z obou stran na středně vysokém ohni 3–4 minuty z každé strany, dokud nebudou křupavé a dozlatova. Vyjměte z pánve a položte na připravený talíř.