reklama

Suroviny

  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 600 g brokolice
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 litr vývaru
  • 250 g smetany
  • sůl a pepř
  • 500 g těstovin krátkých, (např. kolínka nebo penne)
  • 150 g parmazánu
  • bazalka (volitelně)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemné kostičky. Oloupejte stroužky česneku a prolisujte je nebo jemně nakrájejte. Brokolici nakrájejte na malé růžičky. Košťály oloupejte a nakrájejte na kousky velikosti sousta.

  • KROK 2

    V hrnci rozehřejte olej. Cibuli osmahněte na středním ohni dosklovita. Přidejte česnek a smažte 1 minutu. Zalijte vývarem a smetanou a důkladně osolte a opepřete. Přidejte brokolici a těstoviny. Vše důkladně promíchejte a přiveďte k varu.

  • KROK 3

    Snižte teplotu, přikryjte hrnec pokličkou a vařte asi 15 minut na mírném ohni. Pravidelně míchejte. Mezitím nastrouhejte parmazán, nebo použijte přímo strouhaný parmazán.

  • KROK 4

    Jakmile jsou těstoviny s brokolicí al dente, vmíchejte parmazán a znovu dochuťte solí a pepřem. Rozdělte na talíře a podle chuti ozdobte trochou bazalky.

reklama
reklama
reklama
reklama